Καναδάς: Διαζύγιο για τον πρωθυπουργό Τριντό μετά από 18 χρόνια γάμου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 20:58 Καναδάς: Διαζύγιο για τον πρωθυπουργό Τριντό μετά από 18 χρόνια γάμου

Έχει αποκτήσει τρία παιδιά με την 48χρονη Σοφί - Η ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα - Η γνωριμία και τα μηνύματα αγάπης μέχρι τον Μάιο - Δείτε φωτογραφίες

Τίτλοι τέλους μπήκαν στον γάμο του 51χρονου Καναδού πρωθυπουργού Τζαστίν Τριντό με την επί 18 χρόνια σύζυγό του, την 48χρονη Σοφί Γκρεγκουάρ. Με μία λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα κονωνικά δίκτυα, το ζευγάρι γνωστοποίησε την απόφασή του.

Ο Τριντό έχει αποκτήσει από τον γάμο του τρία παιδιά, τον 15χρονο Χαβιέ, την 14χρονη Έλα Γκρέις και τον 9χρονο Αντριέν.

To ζευγάρι έδωσε όρκους αιώνιας πίστης, τον Μάιο του 2005, στο Μόντρεαλ. Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, όμως, οι δύο αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετική πορεία.

Στην ανακοίνωση του Τριντό στο Instagram αναφέρονται τα εξής για την αποφαση να πάρει διαζύγιο: «Καλησπέρα σε όλους, η Σοφί κι εγώ θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι ύστερα από δύσκολες συζητήσεις, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία».

«Θα παραμείνουμε όμως οικογένεια, με βαθιά αγάπη και εκτίμηση ο ένας για τον άλλον, κάτι που έχουμε χτίσει και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε» επισημαίνεται ακόμη.

«Για το καλό των παιδών μας, παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Σας ευχαριστούμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι Τζαστίν και Σοφί έχουν ήδη υπογράψει νομική συμφωνία. «Εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι έχουν γίνει όλα τα νομικά και ηθικά βήματα σε ό,τι αφορά την απόφασή τους να χωρίσουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον», προστίθεται σε αυτήν την ανακοίνωση.

Αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία, στα τέλη του 2015, ο Τριντό εμφανιζόταν πολύ συχνά με τη Σοφί σε κοινωνικές εκδηλώσεις και σε ταξίδια στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια όμως εκείνη περιόρισε τις κοινές εμφανίσεις τους. Πάντως, ταξίδεψαν στο Λονδίνο τον Μάιο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και εμφανίστηκαν μαζί κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στον Καναδά, στα τέλη Μαρτίου.

Ο Τριντό παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα και εθεάθη την ίδια νύχτα στο μετρό του Τορόντο, όμως δεν είχε καμία άλλη προγραμματισμένη δημόσια εμφάνιση τις δύο τελευταίες ημέρες.

Η γνωριμία το 2003 και τα μηνύματα αγάπης

Όσον αφορά το πώς γνωρίστηκαν ο Καναδός πρωθυπουργός με την πρώην - πλέον - σύζυγό του, η καναδική Globe and Mail σε άρθρο που είχε γράψει ανέφερε πως η Σοφί γνώριζε την οικογένεια Τριντό, καθότι ήταν συμμαθήτρια του μικρότερου αδελφού του Τζαστίν, Μισέλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια εκδρομής για σκι στη Βρετανική Κολομβία, το 1998.

Ο Τζαστίν με τη Σοφί γνωρίστηκαν καλύτερα σε έναν φιλανθρωπικό χορό του Μόντρεαλ, το 2003, και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα.

Μέχρι τον περασμένο Μάιο, πάντως, δεν υπήρχε κάποιο σημάδι που να προμηνύει την αρχή του τέλους. Απεναντίας, ο πρωθυπουργός του Καναδά είχε δημοσιεύσει για την επέτειό του φωτογραφία με τον ίδιο και τη Σοφί να κρατιούνται χέρι-χέρι. «Κάθε μίλι αυτού του ταξιδιού είναι μια περιπέτεια. Σ' αγαπώ, Σοφί, χρόνια πολλά!» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Ένα χρόνο νωρίτερα, όμως, τον ίδιο μήνα του 2022, ανάρτηση για την επέτειο του γάμου τους, είχε κάνει η Σοφί γράφοντας ότι μαζί με τον Τζαστίν έχουν περάσει «ηλιόλουστες ημέρες, καταιγίδες και όλα τα ενδιάμεσα».

Είχε χωρίσει και ο πατέρας του Τριντό

Σημειώνεται ότι και ο αείμνηστος πατέρας του Τριντό, Πιερ Ελιοτ, είχε χωρίσει τη μητέρα του, Μάργκαρετ, το 1984.

Η ανακοίνωση του χωρισμού του Καναδού πρωθυπουργού έγινε ενώ ο Τριντό βλέπει το κόμμα του να ακολουθεί καθοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις και με τους Συντηρητικούς αντιπάλους του να τον εγκαλούν για σειρά οικονομικών ζητημάτων που ταλανίζουν τον καναδικό λαό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζάστιν Τριντό έγινε πρωθυπουργός το 2015 κατακτώντας μία ευρεία πλεοψηφία.

Το 2019 όπως και το 2021, οι «Φιλελεύθεροι» του Τριντό επανεξελέγησαν, χωρίς όμως να μπορούν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο Τριντό έχει κάνει, πάντως, γνωστό ότι σχεδιάζει να κατέβει με το κόμμα του στις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές. Επιχειρεί μία αναδιαμόρφωση του κόμματός του, προσθέτοντας νέα πρόσωπα, αφού ο ίδιος έχει αλλάξει ριζικά την προσωπική του ζωή.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση