Οδηγός delivery με μισθό 13.000 ευρώ τον μήνα - Ποια εταιρεία γίνεται πρότυπο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 15:27 Οδηγός delivery με μισθό 13.000 ευρώ τον μήνα - Ποια εταιρεία γίνεται πρότυπο

Ετήσιο μισθό που μπορεί να φτάσει έως και τα 155.000 ευρώ θα πληρώνει τους οδηγούς της γνωστή μεταφορική εταιρεία, ένα ποσό που προκάλεσε αντιδράσεις σε άλλους κλάδους εργασίας.

Σε συμφωνία που θέτει νέα στάνταρ αναφορικά με τους μισθούς που λαμβάνουν κυρίως οι οδηγοί του κλάδου έφτασε στα τέλη Αυγούστου η αμερικάνικη UPS με το σωματείο Teamsters, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 340.000 εργαζόμενους της μεταφορικής εταιρείας, οδηγούς και χειριστές δεμάτων.

Η νέα συμφωνία μεταξύ του σωματείου και της UPS, η οποία δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη, θα δει τις ετήσιες απολαβές των οδηγών της εταιρείας να φτάνουν σε ένα ποσό πολύ κοντά στα 155.000 ευρώ προς το τέλος του πενταετούς διάρκειας συμβολαίου τους με την UPS.

Στο παραπάνω ποσό υπολογίζονται, εκτός από τον καθαρό μισθό του οδηγού και τα «έμμεσα οφέλη» που προσφέρει η εταιρεία στους οδηγούς της ως πακέτο αποδοχών. Στα έμμεσα οφέλη συγκαταλέγονται για παράδειγμα τα ποσά που καταβάλλει η UPS για το συνταξιοδοτικό τους πλάνο, για την μετεκπαίδευση και την εξέλιξή τους και για την ασφάλισή και την υγειονομική τους περίθαλψη.

Ο νέος ανώτατος μισθός των οδηγών της UPS, ο οποίος αφορά τους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης της εταιρείας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε άλλους κλάδους εργασίας, όπως είναι για παράδειγμα εκείνοι των μηχανικών και των προγραμματιστών.

Αυτή τη στιγμή οι μέσες ετήσιες απολαβές των οδηγών της UPS βρίσκονται στα 86.500 ευρώ με το υπόλοιπο πακέτο αποδοχών να υπολογίζεται στα 45.500 και το σύνολο να ξεπερνά τα 130.000 ευρώ.

Αντίστοιχα ο μέσος ετήσιος μισθός για έναν μηχανικό στις Η.Π.Α. είναι 94.000 ευρώ, ενώ ένας προγραμματιστής στη UPS λαμβάνει ετησίως ένα ποσό από 100.000 έως και 145.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αναφορές αμερικάνικων μέσων, έπειτα από την επίτευξη της συμφωνίας που μένει να επισημοποιηθεί, οι αναζητήσεις για εργασία στη UPS αυξήθηκαν κατά 50%, αν και υπογραμμίζεται ότι αυτές είναι οι μέγιστες απολαβές. Στην αρχή του συμβολαίου με την αμερικάνικη εταιρεία οι ετήσιες απολαβές είναι σημαντικά χαμηλότερες, ενώ οι νέοι οδηγοί θα πρέπει να κάνουν και άλλες εργασίες στις αποθήκες της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση το μέσο ωρομίσθιο που επετεύχθη από τη συμφωνία για έναν υπάλληλο της εταιρείας που βρίσκεται στο τιμόνι και φτάνει στα 44,5 ευρώ ανάγει τους οδηγούς της UPS στους πιο ακριβοπληρωμένους ταχυμεταφορείς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: carandmotor.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση