Σύρος έστησε ενέδρα σε αστυνομικούς στις ΗΠΑ, 1 νεκρός και 2 τραυματίες - Βίντεο από κάμερα στολής, ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 12:39 Σύρος έστησε ενέδρα σε αστυνομικούς στις ΗΠΑ, 1 νεκρός και 2 τραυματίες - Βίντεο από κάμερα στολής, ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πλάνα από την κάμερα στολής ενός αστυνομικού στην πόλη Φάργκο στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, από τη μάχη που ξέσπασε με έναν 37χρονο από τη Συρία που είχε οπλιστεί με καλάσνικοφ και ετοιμαζόταν για μακελειό σε μια παρέλαση.

Σύμφωνα με το Associated Press και άλλα διεθνή ΜΜΕ, ο 37χρονος Μοχάμαντ Μπαρακάτ από τη Συρία είχε στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ ΑΚ-47, 1.800 σφαίρες, 1 χειροβομβίδα και εκρηκτικά. Άνοιξε πυρ κατά 4 αστυνομικών στην πόλη της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας άλλους 2 και έναν περαστικό.

Οι αστυνομικοί είχαν φτάσει στο σημείο για ένα τροχαίο και βρήκαν τον 37χρονο, ο οποίος ετοίμαζε μεγάλο μακελειό στην πόλη Φάργκο. «Μας πυροβολούν, στείλτε βοήθεια» ακούγεται χαρακτηριστικά να φωνάζει στο βίντεο ο Ζακ Ρόμπινσον, ο μόνος από τους 4 αστυνομικούς που ήταν εκεί και δεν τραυματίστηκε.

Στο βίντεο φαίνεται, επίσης, η μάχη που δίνει ο αστυνομικός με τον 37χρονο από τη Συρία. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Ζακ Ρόμπινσον πυροβόλησε 31 φορές κατά του Μοχάμαντ Μπαρακάτ, με τις 21 σφαίρες να τον πετυχαίνουν και να ξεψυχά τελικά στο σημείο.

Δείτε το βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες:

Τα κίνητρα του 37χρονου Μπαρακάτ δεν είναι σαφή. Ήταν στις ΗΠΑ από το 2012 μετά από αίτηση χορήγησης ασύλου και πολιτογραφήθηκε μετά από 7 χρόνια. Το περιστατικό συνέβη στις 14 Ιουλίου, την ημέρα που θα γινόταν μια παρέλαση στην πόλη Φάργκο.

Στις δηλώσεις τους, οι Αρχές τόνισαν ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ο 37χρονος από τη Συρία είχε θρησκευτικό φανατισμό και θεωρούν ότι το βασικό του κίνητρο ήταν το μίσος αλλά και ότι τον «γοήτευαν» περιστατικά μαζικών πυροβολισμών.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο 37χρονος Μπαρακάτ είχε ψάξει στη Google «εκδηλώσεις με μεγάλο πλήθος στην περιοχή», μια ημέρα πριν το αιματηρό περιστατικό. Από αυτή την αναζήτηση βρήκε το Downtown Fargo Street Fair (μτφ. πανηγύρι στο κέντρο του Φάργκο) ενώ μετά από περαιτέρω έρευνες, είχε ψάξει για «εκρηκτικά», «πυρομαχικά» και «μαζικές δολοφονίες».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση