Βίντεο δείχνει ελέφαντα να παλεύει με πεινασμένο κροκόδειλο μέσα σε ποτάμι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 14:23 Βίντεο δείχνει ελέφαντα να παλεύει με πεινασμένο κροκόδειλο μέσα σε ποτάμι

«Μοναδικό και σπάνιο θέαμα», λέει ο οδηγός σαφάρι που έγινε μάρτυρας της συναρπαστικής μονομαχίας

Ένα συναρπαστικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ένας ελέφαντας απέτρεψε την επίθεση ενός πεινασμένου κροκόδειλου, πιάνοντας το ερπετό από την ουρά του.

Ο ελέφαντας κολυμπούσε στα ρηχά νερά του ποταμού Luangwa στη δυτική Ζάμπια, όταν ο κροκόδειλος τον… αγκάλιασε.

Ο ελέφαντας προσπαθούσε να βγει προς την ξηρά, αλλά σταμάτησε όταν συνειδητοποίησε ότι ο κροκόδειλος δεν επρόκειτο να εγκαταλείψει τόσο εύκολα ένα πιθανό γεύμα.

Έκανε κύκλους πολλές φορές, αλλάζοντας την κατεύθυνση κάθε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ κούνησε δυνατά την ουρά του για να ξεφύγει.

Ο ελέφαντας ξέφυγε από τον πεινασμένο κροκόδειλο προτού βγει στη στεριά, αφήνοντας το ερπετό μέσα στα θολά νερά.

Ομάδα οδηγών σαφάρι έτυχε να περνάει από το ποτάμι και έτσι τράβηξε το βίντεο.

«Ήταν μια από τις μέρες που επιστρέφαμε στην κατασκήνωση από το σπίτι μας. Μια συνηθισμένη διαδρομή, ή έτσι νομίζαμε. Δεν γνωρίζαμε ότι επρόκειτο να γίνουμε μάρτυρες ενός γεγονότος που βλέπαμε για πρώτη φορά στη ζωή μας», δήλωσε στο LatestSightings.com ο 53χρονος οδηγός σαφάρι Emmanuel Sauti, ο οποίος βιντεοσκόπησε τη συνάντηση... γιγάντων.
 

 

Οι άγριοι κροκόδειλοι τείνουν να τρέφονται με μικρότερα θηράματα, όπως αντιλόπες, σαύρες, μικρά βατράχια και ψάρια.

«Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που έγινα μάρτυρας σε κάτι τόσο σπάνιο. Και φίλε μου, ήταν ένα θέαμα για να το δεις! Ο ελέφαντας έδινε μεγάλη μάχη αλλά ούτε ο κροκόδειλος έκανε πίσω», θυμήθηκε ο Sauti.

«Πρέπει να πω ότι ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της καριέρας μου ως ξεναγός σαφάρι. Και το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα έναν ελέφαντα να παλεύει με έναν κροκόδειλο την έκανε ακόμα πιο ξεχωριστή. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να γίνεις μάρτυρας σε κάτι τέτοιο. Αυτά τα θεάματα είναι σπάνια και πολύτιμα, και είναι στιγμές όπως αυτές που με κάνουν να νιώθω ευγνώμων για τη δουλειά που κάνω».

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση