Η Ρωσία ανέφερε μεγάλη επίθεση από Ουκρανικά drones – Έκλεισαν αεροδρόμια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 08:25 Η Ρωσία ανέφερε μεγάλη επίθεση από Ουκρανικά drones – Έκλεισαν αεροδρόμια

Σύμφωνα με την Ρωσία, η Ουκρανία εξαπέλυσε τη νύχτα επιδρομές με πολλά drones στη ρωσική επικράτεια, φθάνοντας ως την Πσκοφ, κοντά στα σύνορα με την Εσθονία, όπου χτυπήθηκαν αεροσκάφη, κάπου 830 χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Επίθεση με drones απωθήθηκε στο αεροδρόμιο της Πσκοφ, δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν θύματα», ανέφερε ο περιφερειάρχης Μιχαήλ Βετζέρνικοφ μέσω Telegram, ο οποίος νωρίτερα, ανέφερε πως η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας «απωθούσε» επίθεση, συνοδεύοντας την ανάρτηση με βίντεο στο οποίο μπορούσε κανείς να διακρίνει μεγάλη πυρκαγιά και να ακούσει σειρήνες που ούρλιαζαν.

«Το επίπεδο των καταστροφών βρίσκεται στη διαδικασία της αποτίμησης. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός», σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Πσκοφ.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε, επικαλούμενο τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, πως τέσσερα βαριά μεταγωγικά αεροσκάφη Ιλιούσιν Il-76 υπέστησαν ζημιές. Το πρακτορείο RIA από την πλευρά του ανέφερε πως δυο από τα μεταγωγικά πήραν φωτιά, επικαλούμενο πληροφορίες του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο

Όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Πσκοφ ανεστάλησαν για σήμερα εν αναμονή εκτίμησης των ενδεχόμενων ζημιών στον διάδρομο, διευκρίνισε ο Βετζέρνικοφ.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τίποτα σοβαρό, αλλά τη νύχτα είναι δύσκολο να το επαληθεύσουμε αυτό. Αν όλα είναι εντάξει, το αεροδρόμιο θα ξαναρχίσει την ομαλή λειτουργία του (αύριο) Πέμπτη», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε τη 19η Αυγούστου πως απέτρεψε ουκρανική επίθεση με drones σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιφέρεια Νόβγκαραντ, επίσης σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

Καθημερινές επιδρομές

Σε άλλες περιοχές της ουκρανικής επικράτειας, καταστράφηκαν αρκετά ακόμη ουκρανικά drones, σύμφωνα με τη Μόσχα, ανάμεσά τους κάποια που πετούσαν προς την περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Ένα καταστράφηκε στην περιοχή Ρούσκι της περιφέρειας της Μόσχας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας. Η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα ούτε ζημιές, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν.

Στις περιφέρειες Καλούγκα και Ριάζαν, που γειτονεύουν με αυτή της Μόσχας, καταρρίφθηκαν αντίστοιχα ένα και δύο UAVs, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Για ακόμα μια νύχτα, η αεροπορική κίνηση ανεστάλη στα διεθνή αεροδρόμια Νταμαντιένταβα, Βνούκοβα και Σερεμέτιαβα της Μόσχας, κατά το TASS, που μετέδωσε αργότερα ότι ο εναέριος χώρος άνοιξε.

Ακόμη, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως καταρρίφθηκαν τρία τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Μπριάνσκ, που γειτονεύει με την Ουκρανία. Δεν υπήρξαν θύματα, ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκαμάς, που εκφράστηκε μέσω Telegram.

Στην περιφέρεια Άριολ (δυτικά), το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως κατέρριψε ένα drone, ενώ ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για δύο.

Οι ουκρανικές επιδρομές με drones στη ρωσική επικράτεια, που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες και πλέον είναι πρακτικά καθημερινές, έχουν στόχους κυρίως τη Μόσχα, 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δυο χωρών, και τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, με φόντο την αντεπίθεση του στρατού της Ουκρανίας που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Χθες Τρίτη, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν απέτρεψαν τέτοιες επιθέσεις στις περιφέρειες Τούλα και Μπιέλγκοροντ (δυτικά).

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφραζε στα τέλη Ιουλίου την ικανοποίησή του διότι ο πόλεμος πλέον «φθάνει στο έδαφος της Ρωσίας».

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση