Πεδίο μάχης η Λεμεσός για το μεταναστευτικό- 13 συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 13:58 Πεδίο μάχης η Λεμεσός για το μεταναστευτικό- 13 συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια

Χριστοδουλίδης: Ντροπιαστικές εικόνες

Μια ομάδα ακροδεξιών κουκουλοφόρων μετέτρεψε σε βομβαρδισμένο πεδίο τη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής, με την αστυνομία να προχωρά σε 13 συλλήψεις. 

Συγκεκριμένα, νεαροί κουκουλοφόροι συγκεντρώθηκαν και κατέστρεψαν μαγαζιά που ανήκουν σε μετανάστες στη Χλώρακα Λεμεσού, ενώ παράλληλα έκαψαν αυτοκίνητα. Από τα επεισόδια υπήρχαν και τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών ξεκίνησε στις 20.00 το βράδυ και διοργανώθηκε από ακροδεξιούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στην περιοχή η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να τραυματίσουν πολίτες να κάψουν κάδους, να σπάσουν βιτρίνες και να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης την περιοχή. Οι αρχές προχώρησαν σε 13 συλλήψεις.

Λόγω των επεισοδίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν παρέστη σε κοινωνική εκδήλωση που θα διοργανωνόταν το βράδυ. 

Θύμα των βεβηλώσεων των καταστημάτων είναι και μία γυναίκα από το Βιετνάμ που διατηρούσε μίνι μάρκετ.  Η γυναίκα καθόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το κατεστραμμένο κατάστημα της και έκλαιγε λέγοντας πως δεν ξέρει πως θα μεγαλώσει α 4 παιδιά της.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων επικράτησε μια χαώδης κατάσταση με σοβαρά επεισόδια στο παραλιακό μέτωπο, ρίψη δακρυγόνων, κροτίδων, φωτιές και πολίτες που έτρεχαν να διαφύγουν. 

Χριστοδουλίδης για επεισόδια στη Λεμεσό: Ντροπιαστικές εικόνες, αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν τις ζημιές

Για ντροπιαστικές εικόνες μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό. 

«Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν, πέρα, από τις ντροπιαστικές εικόνες που είδαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι τα επεισόδια που σημειώθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. «Αν όλοι αυτοί που εμπλέκονταν αγαπούσαν ή ενδιαφέρονταν για την πατρίδα μας δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου είδους ενέργειες που πρώτα και πάνω απ’ όλα προσβάλλουν τη χώρα μας» επισήμανε μεταξύ άλλων. 

Κληθείς να πει αν η κυβέρνηση θα στηρίξει τα άτομα των οποίων καταστράφηκε η περιουσία, ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί συμπαραστάτης, αλλά την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι υπάρχει σχετική πρόνοια στον νόμο, για όσους καταδικαστούν. «Αυτοί που ευθύνονται και έχουν συλληφθεί, εάν και εφόσον αποδειχτεί ότι ευθύνονται, θα πρέπει να επωμιστούν και το οικονομικό κόστος των ενεργειών τους», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από SigmaLive, Πολίτης Κύπρου

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση