«Μείνετε σπίτια σας»: Συναγερμός στην Κίνα, 70 κροκόδειλοι το έσκασαν από εκτροφείο στη διάρκεια πλημμυρών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 15:52 «Μείνετε σπίτια σας»: Συναγερμός στην Κίνα, 70 κροκόδειλοι το έσκασαν από εκτροφείο στη διάρκεια πλημμυρών

Πάνω από 70 κροκόδειλοι διέφυγαν από εκτροφείο στη διάρκεια τρομακτικών πλημμυρών σε πόλη της νότιας Κίνας με τις τοπικές Αρχές να συμβουλεύουν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι να συλληφθούν τα σαρκοβόρα ερπετά, μεταδίδει το CNN και άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Επτά άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από τις πλημμύρες στην πόλη Μαομίνγκ, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, καθώς οι κροκόδειλοι κολυμπούν στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανέφερε ότι 69 ενήλικοι κροκόδειλοι και άλλοι έξι μικρότερης ηλικίας διέφυγαν από το εκτροφείο καθώς σφοδρές βροχοπτώσεις από τον τυφώνα Χαϊκούι σάρωναν την περιοχή.

Bίντεο που κυκλοφόρησε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μερικούς από τους κροκόδειλους να κρύβονται πίσω από μια πινακίδα κοντά σε έναν εντελώς βυθισμένο δρόμο. Μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών με κράνη και φωσφοριζέ γιλέκα διακρίνονται σε βάρκες να χτενίζουν μια περιοχή για τα ερπετά.

Ορισμένοι από τους κροκόδειλους συνελήφθησαν, αλλά άλλοι κατέφυγαν σε βαθιά λίμνη και γι’ αυτό είναι δυσκολότερο να τους πιάσουν. Στο μεταξύ πάνω από εκατό κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη νότια Κίνα με χιλιάδες κατοίκους να έχουν εγκλωβιστεί σε πλημμυρισμένες περιοχές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί κατοίκων από τους κροκόδειλους, αλλά αρκετοί αγνοούνται μετά τις κατολισθήσεις. Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες την περασμένη εβδομάδα στο Χονγκ Κονγκ, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους δύο άνθρωποι.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση