Ο απολογισμός των θυμάτων από τη φωτιά στη Χαβάη αναθεωρήθηκε προς τα κάτω - 97 οι νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 10:54 Ο απολογισμός των θυμάτων από τη φωτιά στη Χαβάη αναθεωρήθηκε προς τα κάτω - 97 οι νεκροί

Ο απολογισμός των θυμάτων από τη φωτιά σάρωσε τον περασμένο μήνα το νησί Μάουι της Χαβάης των ΗΠΑ αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, στους 97 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων έχει επίσης πλέον μειωθεί στους 31.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας των ΗΠΑ, ο Τζος Γκριν χθες Παρασκευή σε συνέντευξη που παραχώρησε για τις φωτιές στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνήτης της Πολιτείας των ΗΠΑ Τζος Γκρίν είχε κάνει λόγο για 115 νεκρούς και 66 αγνοούμενους από τη φωτιά που μετέτρεψε σε κρανίου τόπο το νησί της Χαβάης, αλλά τόνισε ότι μετά από αναλύσεις γενετικού υλικού αποδείχτηκε ότι τα θύματα και οι άνθρωποι που δεν έχουν εντοπιστεί είναι λιγότεροι.

«Ο απολογισμός των νεκρών μειώθηκε επειδή έχουμε μαζί μας ανθρωπολόγους του υπουργείου Άμυνας, που είναι σε θέση να κάνουν πιο προχωρημένες αναλύσεις γενετικού υλικού. Μπόρεσαν να εξασφαλίσουν πως δεν θα μπερδέψουμε με τραγικό τρόπο (σ.σ. τα λείψανα) των ανθρώπων που χάσαμε», ανέφερε ο κυβερνήτης της Χαβάης.

Την 8η Αυγούστου, πυρκαγιά εξαπλώθηκε αστραπιαία από τους πρόποδες ηφαιστείου στην πόλη Λαχάινα της Χαβάης και τουριστικό μαγνήτη της πολιτείας των ΗΠΑ, καταστρέφοντας ολοσχερώς ή προκαλώντας ζημιές σε κάπου 2.200 κτίρια.

 πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση