Το ασθενοφόρο του μέλλοντος: Θα μοιάζει με διαστημόπλοιο και θα κινείται με 450 χιλιόμετρα την ώρα (vid)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 12:47 Το ασθενοφόρο του μέλλοντος: Θα μοιάζει με διαστημόπλοιο και θα κινείται με 450 χιλιόμετρα την ώρα (vid)

Ένα αρκετά ελπιδοφόρο project υπόσχεται μια εταιρεία, που έχει την έδρα της στη Καλιφόρνια. Το ασθενοφόρο του μέλλοντος είναι κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει στην μεταφορά των τραυματιών εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Σε μια ματιά στο μέλλον που θα μπορούσε να έχει βγει κατευθείαν από την επιστημονική φαντασία, ένα καινοτόμο ιπτάμενο όχημα που μοιάζει με διαστημόπλοιο και είναι γνωστό ως JA1 Pulse είναι έτοιμο να επαναπροσδιορίσει την έννοια των υπηρεσιών ασθενοφόρων. Σχεδιασμένο για να φτάνει σε επείγοντα περιστατικά με την εκπληκτική ταχύτητα των 450 χιλιομέτρων/ ώρα, ο πρωταρχικός του στόχος είναι να φτάνει στον τόπο του συμβάντος μέσα σε οκτώ λεπτά.

Παρόλο που επί του παρόντος βρίσκεται σε αρκετά πρωταρχική φάση, το JA1 Pulse οραματίζεται ως κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα για την αντιμετώπιση επειγουσών ιατρικών περιστατικών, ιδίως σε απομακρυσμένες και δύσκολες περιοχές. Το όχημα που μοιάζει με διαστημόπλοιο προβλέπεται να μεταφέρει βασικό εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης και θα διαθέτει έναν άρτια εκπαιδευμένο επαγγελματία ιατρό επί του σκάφους, ο οποίος θα χρησιμεύει τόσο ως πιλότος όσο και ως πρώτος ανταποκριτής.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο διευθύνεται από την Jump Aero με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει ένα σημαντικό συμβόλαιο αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Επιπλέον, έχει λάβει εμπορική παραγγελία από την Falck Ambulance Services, που εδρεύει στη Δανία. Η Jump Aero βρίσκεται τώρα στο κατώφλι της παραγωγής του πρώτου πρωτότυπου δοκιμαστικού πρωτότυπου.

Ο Jakob Riis, διευθύνων σύμβουλος της Falck, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, τονίζοντας τη δυνατότητα της Jump Aero να φέρει επανάσταση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Δήλωσε ότι το καινοτόμο αεροσκάφος θα επιτρέψει στην επαγγελματική βοήθεια να φτάσει άμεσα σε δύσκολες και απομακρυσμένες τοποθεσίες, βελτιώνοντας τελικά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πελάτες τους.

Πηγή: dailymail.co.uk

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση