Ο Αμερικανικός στρατός ζητά τη βοήθεια του κοινού για να εντοπιστεί το «αόρατο» F-35 - Γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 21:58 Ο Αμερικανικός στρατός ζητά τη βοήθεια του κοινού για να εντοπιστεί το «αόρατο» F-35 - Γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί

Εξακολουθεί να αγνοείται ένα μαχητικό F-35 το οποίο «εξαφανίστηκε» την Κυριακή έπειτα από ένα ατύχημα κοντά σε μια αεροπορική βάση στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ με τον αμερικανικό στρατό να ζητά τη βοήθεια του κοινού προκειμένου να το εντοπίσει.

Ο κυβερνήτης του μαχητικού F-35B Lightning II χρησιμοποίησε το σύστημα εκτόξευσης και σώθηκε, όπως ανέφερε η διοίκηση της Βάσης Τσάρλεστον, ωστόσο, το αεροσκάφος ακόμα δεν έχει βρεθεί. 

«Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες μας να εντοπίσουν το F-35, σας παρακαλούμε καλέστε στο Κέντρο Αμυντικών Επιχειρήσεων της Βάσης», έγραψε στην πλατφόρμα X η διοίκηση, δίνοντας και ένα τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες.

Το κυριότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αεροσκάφους, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστεί από τα ραντάρ και διαθέτει προηγμένους αισθητήρες και άλλα όργανα.

Με βάση την τελευταία, γνωστή θέση του αεροπλάνου, οι έρευνες επικεντρώνονται στα βόρεια της Βάσης Τσάρλεστον, γύρω από τις λίμνες Μόλτρι και Μάριον. Αυτό όμως σημαίνει ότι το μαχητικό μπορεί να συνετρίβη στο νερό, κάτι που καθιστά ακόμη δυσκολότερο τον εντοπισμό του.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στην Πολεμική Αεροπορία.

πηγή: newsiy.ht

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση