Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερ: Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο με περιουσία $87 δισ.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 20:31 Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερ: Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο με περιουσία $87 δισ.

Η Μπετανκούρ Μέγιερ κληρονόμησε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια όταν πέθανε η μητέρα της το 2017 καθώς πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία όπως μία πολυτελής έπαυλη στα προάστια του Παρισιού

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερ, η 70χρονη εγγονή του ιδρυτή της L’Oreal, Εζέν Σουλλέρ, είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Η αξία της υπολογίζεται πως ανέρχεται σε σχεδόν 88 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της συμμετοχής της στη L’Oreal. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στη 13η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη και ταυτόχρονα, καταφέρει να αυξήσει την περιουσία της κατά 16 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Η Μπετανκούρ Μέγιερ συμμετέχει επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο της L’Oreal και προεδρεύει της εταιρείας χαρτοφυλακίου της οικογένειας. Ειδικότερα, διαθέτει το 33% της L’Oreal και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Ο Εζέν Σουλλέρ, ένας φαρμακοποιός, ίδρυσε την L’Oreal το 1909. Η κόρη του – και μητέρα της Μπετανκούρ Μέγιερ –  Λιλιάν, κληρονόμησαν την περιουσία του Σουλλέρ και τον έλεγχο της εταιρείας μετά το θάνατό του το 1957. Η Λιλιάν μαζί με τον σύζυγό της, Αντρέ Μπετανκούρ, Γάλλο πολιτικό, ήταν γνωστοί στη Γαλλία για τα λαμπερά πάρτι και τη χλιδάτη ζωή.

Αλλά η Μπετανκούρ Μέγιερ ενδιαφερόταν λιγότερο για το λαμπερό τρόπο ζωής των γονιών της, προτιμώντας να μένει στο σπίτι και να παίζει πιάνο ή να διαβάζει, ανέφερε το Vanity Fair. Ως ενήλικη, η Μπετανκούρ Μέγιερ επέλεξε να επικεντρωθεί στην καριέρα της, ως συγγραφέα. Η κληρονόμος έχει γράψει βιβλία με θέματα που κυμαίνονται από την ελληνική μυθολογία μέχρι τον Ιουδαϊσμό και τον Καθολικισμό.

Η τεταμένη σχέση με τη μητέρα της και το δικαστήριο

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BusinessInsider, η σχέση μητέρας – κόρης ήταν τεταμένη από τότε που η Μπετανκούρ Μέγιερ ήταν έφηβη. Μάλιστα, η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη, όταν η Μπετανκούρ Μέγιερς ξεκίνησε μια δεκαετή οικογενειακή διαμάχη για την κληρονομιά της.

Στη μήνυση, η Μπετανκούρ Μέγιερ ισχυρίστηκε ότι ο φωτογράφος Φρανσουά-Μαρί Μπανιέ χρησιμοποίησε τη φιλία του με τη Λιλιάν Μπετανκούρ για να χειραγωγήσει την ηλικιωμένη κληρονόμο ώστε να του δώσει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά, έργα τέχνης και ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής.

Η Λιλιάν Μπετανκούρ η οποία διαγνώστηκε με άνοια, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό της κόρης της, είπε ότι μοιράστηκε ελεύθερα τα περιουσιακά της στοιχεία με τον Μπανιέ. Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει η Μπετανκούρ Μέγιερ σε ένα γαλλικό περιοδικό ειδήσεων το 2009, ο στόχος του Μπανιέ ήταν ξεκάθαρος «να διασπαστεί η οικογένειά μας. Δεν θα το αφήσω να συμβεί».

Η υπόθεση πήγε σε δίκη το 2015. Ο Μπανιέ καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση. Παράλληλα, του ζητήθηκε να καταβάλει στην Μπετανκούρ αποζημίωση ύψους 158 εκατομμυρίων ευρώ. «Δεν βλέπω πια την κόρη μου και δεν το επιθυμώ», είχε πει η Μπετανκούρ σε συνέντευξή της το 2008. «Για μένα η κόρη μου έχει γίνει κάτι αδρανές». Ένας δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση είχε δηλώσει: «Η μητέρα έσφαξε την κόρη και μετά η κόρη τη μητέρα».

Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα, το 2011, η Λιλιάν τέθηκε υπό την κηδεμονία της οικογένειάς της  λόγω ανησυχιών για την επιδείνωση της ψυχικής της υγείας. Η Μπετανκούρ Μέγιερ κληρονόμησε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια όταν πέθανε η μητέρα της το 2017 καθώς πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία όπως μία πολυτελής έπαυλη στα προάστια του Παρισιού.

Ο σύζυγός της Ζαν-Πιερ Μέγιερ είναι διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής παραγωγού οινοπνευματωδών ποτών Tethys SAS και παράλληλα, ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο της Nestle. Το ζευγάρι έχει δύο ενήλικους γιους, τον Ζαν – Βικτόρ και τον Νικολά.

Στα χρόνια μετά τη διαμάχη που αφορούσε την οικογένειά της, η περιουσία της Μπετανκούρ Μέγιερς αυξήθηκε εκθετικά. Η Μπετανκούρ Μέγιερ έχει αξία 87,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκτιμά το Bloomberg, καθιστώντας την την πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και τον 13ο πλουσιότερο άνθρωπο.

 

Οι μετοχές της L’Oréal αυξήθηκαν κατά 29% το πρώτο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με το Forbes. Η εταιρεία διαθέτει μάρκες μαζικής αγοράς όπως η Maybelline, η Essie, η Garnier και, φυσικά, η L’Oréal, καθώς και εταιρείες ομορφιάς υψηλής ποιότητας όπως η Urban Decay, η Lancôme και η Kiehl’s.

Πηγή: newmoney.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση