Η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 20:40 Η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη

Ο ουκρανικός στρατός μετέδωσε ότι «χτύπησε με επιτυχία» τη ναυτική βάση - Τουλάχιστον ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε - Δείτε βίντεο με τους καπνούς μετά την επίθεση

Tην ευθύνη ανέλαβε η  Ουκρανία για την πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία.

Ο ουκρανικός στρατός μετέδωσε ειδικότερα ότι «χτύπησε με επιτυχία» τη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση.

Χάρτης του ΒΒC από το σημείο της επίθεσης

 
c0df8bfc-d496-47d7-9d47-42aad22da7d3

Τουλάχιστον ένας πύραυλος έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο κριμαϊκό λιμάνι της Σεβαστούπολης, ανακοίνωσε νωρίτερα ο τοπικός κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ στο Telegram.

«Ο εχθρός πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση κατά του αρχηγείου του στόλου», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ, διευκρινίζοντας ότι τα συντρίμμια έπεσαν κοντά στο παρακείμενο θέρετρο.

Τουλάχιστον ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο ανέφερε επίσης πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε πέντε ουκρανικούς πυραύλους που είχαν ως στόχο την Σεβαστούπολη.

Από την πλευρά του, ο Ραζνοζάγεφ δήλωσε ότι είναι πιθανό και δεύτερο πλήγμα και κάλεσε τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται το αρχηγείο του στόλου τη Μαύρης Θάλασσας.

Πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο της επίθεσης.

«Μια νέα επίθεση είναι πιθανή. Μην έρχεστε στο κέντρο της πόλης, μείνετε στο εσωτερικό των κτιρίων. Για όσους βρίσκονται κοντά στο αρχηγείο του στόλου, σε περίπτωση που ακούσετε σειρήνες, πηγαίνετε στα καταφύγια», έγραψε στο Telegram ο Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ, ο κυβερνήτης που διορίσθηκε από την Μόσχα στην Σεβαστούπολη μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση