H Ελληνίδα που γλύτωσε από έναν κατά συρροή δολοφόνο στις ΗΠΑ: Η σύμπτωση που έσωσε τη ζωή της (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 10:52 H Ελληνίδα που γλύτωσε από έναν κατά συρροή δολοφόνο στις ΗΠΑ: Η σύμπτωση που έσωσε τη ζωή της (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του Bundy παραμένει άγνωστος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων των διωκτικών αρχών που ερεύνησαν τα εγκλήματα του Bundy, τα θύματά του μπορεί να ήταν 35 ή 36 γυναίκες.

Ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία ήταν ο Ted Bundy (Theodore Robert Bundy) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καταδικάστηκε για απαγωγή, βιασμό και δολοφονία 30 νεαρών γυναικών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Είναι βέβαιο ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του ήταν πιθανότατα μεγαλύτερος, ενδεχομένως και διπλάσιος.

Ο Bundy χρησιμοποιούσε τη χαρισματική του προσωπικότητα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γυναικών πριν τις οδηγήσει σε απομακρυσμένες τοποθεσίες για να διαπράξει τα φρικιαστικά εγκλήματά του. Μια Ελληνοαμερικανίδα γλίτωσε οριακά από το να γίνει ένα από τα πρώτα θύματά του, καθαρά από τύχη.

Ο Ted Bundy συνελήφθη για πρώτη φορά από τις αμερικανικές αρχές το 1974 ως ύποπτος για τις δολοφονίες δύο γυναικών. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο δράστης δεκάδων ανεξιχνίαστων εγκλημάτων. Ωστόσο, κατάφερε να δραπετεύσει από την προφυλάκιση πριν από τη δίκη του. Συνέχισε την εγκληματική του δράση μέχρι το 1978, όταν συνελήφθη ξανά, αυτή τη φορά στη Φλόριντα.

Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο σε δύο διαφορετικές δίκες και εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα στις 24 Ιανουαρίου 1989. Συνολικά, μέχρι την ημέρα πριν από την εκτέλεσή του, ο Bundy ομολόγησε τις δολοφονίες 30 νεαρών γυναικών και κοριτσιών μεταξύ 1974 και 1978 σε επτά διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του Bundy παραμένει άγνωστος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων των διωκτικών αρχών που ερεύνησαν τα εγκλήματα του Bundy, τα θύματά του μπορεί να ήταν 35 ή 36 γυναίκες. Κάποιες αναφορές μάλιστα υποστηρίζουν ότι μπορεί να δολοφόνησε πάνω από 100 νεαρές γυναίκες και κορίτσια. Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι ορισμένα ανεξιχνίαστα εγκλήματα πριν από το 1974 μπορεί να έχουν διαπραχθεί από τον Bundy.

Το 1972, στο Σιάτλ, μια 22χρονη Ελληνοαμερικανίδα ονόματι Σότρια (Σωτηρία) Κριτσώνη περίμενε το αστικό λεωφορείο για να πάει στο σχολείο της. Ένας νεαρός άνδρας που οδηγούσε ένα λευκό Volkswagen σταμάτησε μπροστά της. Προσφέρθηκε να τη μεταφέρει στο σχολείο και εκείνη δέχτηκε. Η Κριτσώνη τον είδε καλοντυμένο, γοητευτικό και χαμογελαστό, οπότε δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί ότι σκόπευε να της κάνει κακό.

Καθώς το αυτοκίνητο απομακρυνόταν από τη στάση του λεωφορείου, η Κριτσώνη συνειδητοποίησε ότι είχε κάνει ένα σοβαρό λάθος. Ο Bundy στράφηκε προς το μέρος της και την ενημέρωσε ότι είχε κάνει μια τρομερή επιλογή μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του και ότι δεν θα τα κατάφερνε ποτέ να φτάσει στο σχολείο.

Η Κριτσώνη τρόμαξε και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου και να κατέβει απ’ αυτό. Όμως, η πόρτα δεν άνοιγε από μέσα. Η κοπέλα κατάλαβε ότι ο άγνωστος την είχε εγκλωβίσει στο αυτοκίνητό του. Τότε η Κριτσώνη άρχισε να κλαίει και να τον παρακαλεί να την αφήσει να φύγει. Όμως, αυτός συνέχισε να της επαναλαμβάνει μονότονα ότι έκανε άσχημα που μπήκε στο αυτοκίνητό του. Κάποια στιγμή, ο Μπάντι ζήτησε από την Κριτσώνη να βγάλει το καπέλο που φορούσε.

Η τρομοκρατημένη Σωτηρία υπάκουσε και αποκάλυψε τα μαλλιά της που τα είχε κόψει κοντά λίγες μέρες πριν. Σταμάτησε το αυτοκίνητο άνοιξε την πόρτα από τη δική του μεριά άρπαξε την Κριτσώνη με τα χέρια του και την πέταξε στο έδαφος. Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητό του. Όταν δύο χρόνια αργότερα συνελήφθη για πρώτη φορά ο Τεντ Μπάντι αποδείχθηκε ότι οι κοπέλες που βίαζε και δολοφονούσε είχαν όλες μακριά καστανά μαλλιά. Ήταν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τραβούσε τον Μπάντι στα θύματά του.

Προθυμοποιούνταν να τις μεταφέρει με το λευκό φολκσβάγκεν του όπου ήθελαν να πάνε αλλά τις χτυπούσε μέσα στο αυτοκίνητο και τις άφηνε αναίσθητες. Στη συνέχεια τις μετέφερε σε απομακρυσμένα σημεία όπου τις βίαζε και τις σκότωνε.Η Σωτηρία Κριτσώνη επίσης είχε μακριά καστανά μαλλιά. Φαίνεται ότι ο Μπάντι την είχε εντοπίσει και την παρακολουθούσε για πολλές μέρες καθώς περίμενε κάθε μέρα την ίδια ώρα για το λεωφορείο της.

Την εβδομάδα που ο Μπάντι αποφάσισε να επιτεθεί στην Κριτσώνη, έκανε κρύο και χιόνιζε. Για το λόγο αυτό, η Κριτσώνη φορούσε καπέλο για κάποιες μέρες και ο Μπάντι δεν πρόσεξε ότι είχε κόψει τα μαλλιά της.

Έτσι η απόφασή της για κάτι που φαινόταν εντελώς ασήμαντο έσωσε τη Σώτρια Κριτσώνη από ένα μαρτυρικό θάνατο. Το 2018, σχεδόν μισό αιώνα μετά τη συνάντηση της Σώτριας Κριτσώνη με τον Τεντ Μπάντι η εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης «Justice Rules» («η δικαιοσύνη κυβερνά») πρόβαλε λεπτομέρειες του περιστατικού.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση