Αυστρία: Κατακραυγή κατά Νεχάμερ – Προέτρεψε φτωχούς να ταΐζουν τα παιδιά τους σε fast food γιατί είναι φθηνά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 18:52 Αυστρία: Κατακραυγή κατά Νεχάμερ – Προέτρεψε φτωχούς να ταΐζουν τα παιδιά τους σε fast food γιατί είναι φθηνά

Πυρά και μάλιστα από παντού δέχεται ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ, καθώς προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς τους φτωχούς γονείς στη χώρα να ταΐζουν τα παιδιά τους σε γνωστή αλυσίδα fast food γιατί τα γεύματα εκεί είναι φθηνά.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας εμφανίστηκε σε βίντεο να λέει ότι οι φτωχοί γονείς δεν μπορούν να λένε ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν ένα ζεστό γεύμα στο παιδί τους. Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε ότι στα fast food McDonald’s ένα χάμπουργκερ και μια μερίδα πατάτες κοστίζουν 4,90 ευρώ και δεν μπορεί να λέει κάποιος σοβαρά στη χώρα όταν δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά αυτό το γεύμα για το παιδί του.

Ο Καρλ Νεχάμερ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης κρασιού και τυριού κοντά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας όπως επιβεβαίωσε το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου στο Plus24.

Στα πλάνα, ο Καρλ Νεχάμερ μιλάει για τη φτώχεια και κάπου εκεί αρχίζει να δείχνει ενοχλημένος με τα δημοσιεύματα αυστριακών ΜΜΕ που αναφέρουν συχνά πυκνά ότι τα φτωχά παιδιά πεινάνε στη χώρα και ξεκινάει το κρεσέντο.

«Τι σημαίνει λοιπόν ότι ένα παιδί δεν παίρνει ένα ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Ξέρετε ποιο είναι το φθηνότερο ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Δεν είναι υγιεινό, αλλά είναι φτηνό: ένα χάμπουργκερ στα McDonald’s – 1,40 ευρώ, αν αγοράσω πατάτες μαζί του, 3,50 ευρώ», είπε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Και συνέχισε: «Τώρα κάποιος ισχυρίζεται σοβαρά ότι ζούμε σε μια χώρα όπου οι γονείς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτό το γεύμα για το παιδί τους;».

Μέσα σε όλα προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς τους φτωχούς να δουλεύουν περισσότερο. «Αν έχω πολύ λίγα χρήματα, πηγαίνω να δουλέψω περισσότερο», ανέφερε.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση