ΗΠΑ: Αποφυγή του shutdown για 45 μέρες – Ψηφοφορία για τη βοήθεια στην Ουκρανία ζητά ο Μπάιντεν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 09:24 ΗΠΑ: Αποφυγή του shutdown για 45 μέρες – Ψηφοφορία για τη βοήθεια στην Ουκρανία ζητά ο Μπάιντεν

Η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε έκτακτο μέτρο με το οποίο θα επιτραπεί να συνεχιστεί να χρηματοδοτείται προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος, μόλις τρεις ώρες προτού ξεκινήσει το shutdown, δηλαδή αναστολή λειτουργίας διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών, που θα έθετε χιλιάδες εργαζομένους από τεχνική άποψη στην ανεργία και θα διέκοπτε την επισιτιστική βοήθεια σε μέρος των δικαιούχων, μεταξύ άλλων.

Κάνοντας αναστροφή την τελευταία στιγμή, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε προηγουμένως το κείμενο που πρότεινε στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων για να αποφευχθεί η παράλυση.

Το μέτρο εγκρίθηκε από 88 γερουσιαστές –9 ψήφισαν κατά–, αποτρέποντας in extremis το λεγόμενο shutdown για 45 ημέρες.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία, ωστόσο ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο τη βοήθεια στην Ουκρανία, που δεν συμπεριλήφθηκε στο κείμενο.

«Αναμένω ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα τηρήσει την υπόσχεσή του στον λαό της Ουκρανίας και θα εγγυηθεί την υιοθέτηση της απαραίτητης υποστήριξης στην Ουκρανία αυτή την κρίσιμη στιγμή», τόνισε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του, αναφερόμενος στον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μακάρθι.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση