Νετανιάχου για πόλεμο στο Ισραήλ: Η απάντησή μας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 16:47 Νετανιάχου για πόλεμο στο Ισραήλ: Η απάντησή μας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή

Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου επίθεση Παλαιστινίων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μιλούσε σε δημάρχους μεθοριακών πόλεων του νότιου Ισραήλ που επλήγησαν από την επίθεση η οποία ξεκίνησε προχθές, Σάββατο, ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Το Ισραήλ ισοπεδώνει την Γάζα

Ηδη η απάντηση του Ισραήλ στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, είναι σφοδρότατη. Η πολεμική αεροπορία σφυροκοπά ανελέητα την Γάζα και ισοπεδώνει κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται από ανώτερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, σύμφωνα με το Ισραήλ.

Πρόκειται για σκληρή απάντηση των Ισραηλινών στα μαζικά, πυραυλικά χτυπήματα που δέχτηκαν πρώτοι στα εδάφη τους από την οργάνωση Χαμάς.

Οπως αναφέρει σε ανάρτηση στο X η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ «η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει να επιτίθεται σε στόχους τρομοκρατικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Το πρωί πολλά στρατηγικά κέντρα δέχθηκαν επίθεση. Το πρωί, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκαν σε αποθήκη όπλων και σε φρεάτιο εισόδου σε υπόγεια τρομοκρατική σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία χρησιμοποιούνται από ανώτερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Τα βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ

Υπουργείο Υγείας της Γάζας: Αεροπορικές επιδρομές στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 493 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα από το Σάββατο, σύμφωνα με απολογισμό των νεκρών που είχε δώσει νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Το Ισραήλ ξεκινάει πολιορκία στη Γάζα -Κόβει στους Παλαιστίνιους ρεύμα, τρόφιμα, νερό και καύσιμα

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Γιοάβ Γκαλάντ, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ επιβάλλει πλέον «πλήρη πολιορκία» στη Γάζα των 2,3 εκατ. κατοίκων

«Δεν θα υπάρχει ηλεκτροδότηση, δεν θα υπάρχουν τρόφιμα, δεν θα υπάρχει νερό, δεν θα υπάρχουν καύσιμα», είπε, κάνοντας λόγο για μάχη κατά «ανθρώπινων κτηνών».

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση