Πόλεμος στο Ισραήλ - Μπλίνκεν: Πέρα από κάθε φαντασία τα εγκλήματα της Χαμάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 21:17 Πόλεμος στο Ισραήλ - Μπλίνκεν: Πέρα από κάθε φαντασία τα εγκλήματα της Χαμάς

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με οικογένειες Αμερικανών πολιτών που σκοτώθηκαν ή κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς - «Κάνουμε ό,τι μπορούμε» για την απελευθέρωση των ομήρων

Συναντήσεις με την ισραηλινή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέφτηκε το Ισραήλ, πέντε ημέρες μετά την εισβολή της Χαμάς στη χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, τον πρόεδρό του Ισαάκ Χέρτζογκ και μέλη της νέας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Στη συνέχεια ο αμερικανός υπουργός θα μεταβεί στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Αμπντάλα και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και αργότερα θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Κατάρ.

Ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι συζήτησε λεπτομερώς τι χρειάζεται το Ισραήλ προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τον λαό του και πώς οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη αυτών των αναγκών. Οι ΗΠΑ ανταποκρίνονται σε αυτές τις ανάγκες, είπε.

Κατά την επίσκεψή του, συναντήθηκε ακόμη με οικογένειες Αμερικανών πολιτών που σκοτώθηκαν ή κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς. Οι ΗΠΑ «κάνουν ό,τι μπορούν» για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ομήρων, πρόσθεσε ο υπουργός λέγοντας ότι επί τόπου θα μείνει ειδικός αξιωματούχος.

«Συναντήσαμε ένα έθνος ενωμένο από τη θλίψη, αλλά και ένα έθνος ενωμένο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται αυτή την αποφασιστικότητα, στεκόμαστε δίπλα στο λαό του Ισραήλ», είπε αναφερόμενος στο πνεύμα του ισραηλινού λαού.

Επιβεβαίωσε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι τού έδειξαν φωτογραφίες και βίντεο με ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς. «Είναι πέρα από ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί», δήλωσε.

Τέλος, σημείωσε ότι ΗΠΑ εργάζονται «όσο πιο σκληρά μπορούμε» για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο ή τρίτο μέτωπο στη σύγκρουση. Επανέλαβε δε την προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ότι κανένας κρατικός ή μη κρατικός παράγοντας δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση