Διπλωματικός πυρετός ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται για εισβολή στη Γάζα – Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου και Αμπάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 23:50 Διπλωματικός πυρετός ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται για εισβολή στη Γάζα – Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου και Αμπάς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε χωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από τα γραφεία του ισραηλινού και του παλαιστίνιου ηγέτη.

Οι επικοινωνίες πραγματοποιήθηκαν ενώ ο ισραηλινός στρατός δηλώνει έτοιμος για να περάσει στο επόμενο στάδιο των επιχειρήσεων, μια χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου δήλωσε στον Μπάιντεν ότι χρειάζεται «ενότητα και αποφασιστικότητα» για την επίτευξη των πολεμικών στόχων κατά της κυρίαρχης στην Γάζα Χαμάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ. Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον αμερικανό πρόεδρο για την υποστήριξή του.

Ο παλαιστίνιος ηγέτης δήλωσε στον Τζο Μπάιντεν ότι απορρίπτει παντελώς την απομάκρυνση των Παλαιστινίων από την Γάζα στο πλαίσιο της ισραηλινής επίθεσης σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση