Βρυξέλλες: Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο φερόμενος δράστης του μακελειού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 22:54 Βρυξέλλες: Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο φερόμενος δράστης του μακελειού

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ», όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Βελγίου, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ. Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τα θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας, η οποία αντιμετωπίζει το Βέλγιο στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024.

 

 

Όπως μετέδωσε το δίκτυο Sud Info, ο ένοπλος φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Επίσης φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει μήνυμα στο οποίο υποστήριζε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς του.

«Με λένε Αμντεσαλέμ Αλ Γκιλανί και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων» φέρεται να λέει στο βίντεο ο δράστης.

Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

 

 

 

Πηγή: Enikos

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση