Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ δεσμεύεται να μην εμποδίσει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αίγυπτο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 19:55 Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ δεσμεύεται να μην εμποδίσει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αίγυπτο

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη (18/10) ότι δεν θα εμποδίσει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας.

Καθώς ο παλαιστινιακός θύλακας τελεί υπό πολιορκία και υπό ανηλεή βομβαρδισμό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας χαρακτηρίζεται απελπιστική.

Στο πλαισίο αυτό και «υπό το πρίσμα του αιτήματος του (Αμερικανού) προέδρου (Τζο) Μπάιντεν, το Ισραήλ δεν θα εμποδίσει τη μεταφορά ανθρωπιστικών προμηθειών από την Αίγυπτο, εφόσον αυτές είναι μόνο τρόφιμα, νερό και φάρμακα στον άμαχο πληθυσμό στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ισραήλ: Δεν θα επιτρέψει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από το έδαφός του εάν «δεν γίνει η επιστροφή των ομήρων»

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι το Ισραήλ «δεν θα επιτρέψει καμία ανθρωπιστική βοήθεια από το έδαφός του προς τη Λωρίδα της Γάζας» εάν «δεν γίνει η επιστροφή των ομήρων» που έχει πιάσει η Χαμάς.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση που είχαν οι Μπάιντεν και Νετανιάχου νωρίτερα στο Ισραήλ, συζητήθηκαν οι ανάγκες σε ανθρωπιστικό επίπεδο, η βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα για τους αγνοούμενους Αμερικανούς πολίτες.

πηγή: iefimerida.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση