Λονδίνο: Πάνω από 100.000 άνθρωποι σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 20:30 Λονδίνο: Πάνω από 100.000 άνθρωποι σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης

Πολλά από τα συνθήματα και τα πανό περιείχαν έντονα αντι-ισραηλινό χαρακτήρα

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου το Σάββατο, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» και κρατούσαν πανό και παλαιστινιακές σημαίες.

Λόγω της διαδήλωσης είχε κλείσει ο σταθμός Κινγκς Κρος, ανέφερε η ΕΡΤ.

Η διαδήλωση, που διοργανώθηκε από την Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, κατέληξε στη Ντάουνινγκ Στριτ, όπου είναι το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ.

Πολλά από τα συνθήματα και τα πανό περιείχαν έντονα αντι-ισραηλινό χαρακτήρα, αναφέρει το Reuters που προσθέτει ότι ένας διαδηλωτής κρατούσε ένα πανό με φωτογραφίες του Σούνακ, του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου με το μήνυμα «Καταζητείται για εγκλήματα πολέμου».

Η αστυνομία είχε προειδοποιήσει πριν από την πορεία ότι οποιοσδήποτε έδειχνε υποστήριξη στη Χαμάς, η οποία έχει απαγορευτεί ως τρομοκρατική οργάνωση στη Βρετανία, θα κινδύνευε με σύλληψη. Ακόμη, ανέφερε ότι οποιαδήποτε ένδειξη εγκλήματος μίσους δεν θα γινόταν ανεκτή.

Πάντως, η διαμαρτυρία κύλησε ειρηνικά και δεν υπήρξαν αναφορές για συλλήψεις.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση