Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 130 πρόωρα μωρά στη Γάζα κινδυνεύουν λόγω έλλειψης προμηθειών και καυσίμων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 15:15 Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 130 πρόωρα μωρά στη Γάζα κινδυνεύουν λόγω έλλειψης προμηθειών και καυσίμων

Έκκληση του ΠΟΥ για τις ελλείψεις σε κρίσιμες προμήθειες στα νοσοκομεία -  Το 40% των νεκρών Παλαιστινίων και το 70% των τραυματιών είναι παιδιά

«Σοβαρό κίνδυνο» διατρέχουν τουλάχιστον 130 μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα στη Γάζα, λόγω της έλλειψης καυσίμων για τις γεννήτριες, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η κατάσταση στη Γάζα είναι απελπιστική. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ασθενείς, ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικές προμήθειες και καύσιμα για τις γεννήτριες. Οι γιατροί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν βελόνες ραψίματος για τις χειρουργικές επεμβάσεις, τις οποίες διενεργούν με ξύδι ως απολυμαντικό και χωρίς αναισθησία.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, επτά νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω ζημιών από τους βομβαρδισμούς, έλλειψης ενέργειας και προμηθειών ή και ισραηλινών εντολών για εκκένωση.

Οι ελλείψεις σε κρίσιμες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστήρων, αναγκάζουν τους γιατρούς να περιορίζουν τη θεραπεία, δήλωσε ο Δρ Μοχάμεντ Καντίλ, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Νάσερ του Χαν Γιουνίς. Την ίδια ώρα, δεκάδες ασθενείς προσέρχονται στα νοσοκομεία και πλέον νοσηλεύονται σε γεμάτους, σκοτεινούς διαδρόμους. Τα νοσοκομεία κρατούν το ηλεκτρικό ρεύμα για τη λειτουργία των ΜΕΘ και τις θερμοκοιτίδες για τα πρόωρα μωρά. Οι γιατροί κάνουν λόγο για σπαρακτική κατάσταση, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στη ΜΕΘ.

Το 40% των νεκρών Παλαιστινίων και το 70% των τραυματιών ήταν παιδιά

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έφτασε στους 4.651 και των τραυματιών στους 14.245 από τις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, από τους 4.651 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν το 40% ήταν παιδιά.

Επίσης, από τους 14.245 Παλαιστίνιους τραυματίες, το 70% είναι γυναίκες και παιδιά

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ασράφ Αλ-Κούντρα δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε 266 Παλαιστίνιους κατά το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ αυτών και 117 παιδιών.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση