ΗΠΑ: Πιλότος προσπάθησε να ρίξει αεροσκάφος της Alaska Airlines

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 20:27 ΗΠΑ: Πιλότος προσπάθησε να ρίξει αεροσκάφος της Alaska Airlines

Προσπάθησε να θέσει εκτός λειτουργίας του κινητήρες, ενεργοποιώντας το σύστημα πυρόσβεσης

Αεροσκάφος της Alaska Airlines με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όταν ένας επιβάτης, που καθόταν σε αναδιπλούμενη θέση μέσα στο πιλοτήριο επιχείρησε να θέσει εκτός λειτουργίας τους κινητήρες.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 2059 εξετράπη της πορείας του την Κυριακή λόγω μιας «αξιόπιστης» απειλής για την ασφάλειά του, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) διευκρίνισε, σε μια ανακοίνωσή της προς τις αεροπορικές εταιρείες, ότι ο εν λόγω επιβάτης προσπάθησε να θέσει εκτός λειτουργίας του κινητήρες ενός αεροσκάφους Embraer 175, ενεργοποιώντας το σύστημα πυρόσβεσης. Το πλήρωμα κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον απομακρύνει από το κόκπιτ.

«Να σας ενημερώσω… Βγάλαμε από το κόκπιτ αυτόν τον τύπο που προσπάθησε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες» ακούγεται να λέει ο πιλότος στον πύργο ελέγχου, σύμφωνα με ένα ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε το LiveATC. «Δεν φαίνεται να προκαλεί κάποιο πρόβλημα εκεί πίσω. Νομίζω ότι τον περιόρισαν… Θέλουμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου (στο αεροδρόμιο) αμέσως μόλις προσγειωθούμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαλτνόμακ, στον 44χρονο άνδρα απαγγέλθηκαν 83 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας. Η εφημερίδα Seattle Times γράφει ότι ο «επιβάτης» ήταν πιλότος της Alaska Airlines, εκτός υπηρεσίας.

Η FAA διευκρίνισε, σε μια ξεχωριστή ενημέρωσή της προς τις εταιρείες σήμερα, ότι το περιστατικό αυτό «δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τα τρέχοντα διεθνή γεγονότα» αλλά «είναι πάντα καλό να παραμένουμε σε επαγρύπνηση».
 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση