Ενεργός λοχίας του αμερικανικού στρατού μέχρι πριν 20 εβδομάδες ο μακελάρης του Μέιν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 11:47 Ενεργός λοχίας του αμερικανικού στρατού μέχρι πριν 20 εβδομάδες ο μακελάρης του Μέιν

Το προφίλ του ανθρώπου που καταζητούν οι αρχές στο Λιούιστον του Μέιν, για το θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 50.

Όσα έγιναν τα ξημερώματα στο Μέιν των ΗΠΑ ήταν το 500ο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών στη χώρα για το 2023, σύμφωνα με το Gun Violence Archive.

Tα θύματα έχουν ξεπεράσει τα 2.000 (2.006), συμπεριλαμβανομένων των 22 ζωών που ‘πήρε’ πριν λίγες ώρες ο Ρόμπερτ Καρντ στο Μέιν.

Ο άνδρας που βγήκε στους δρόμους της πόλης Λιούιστον του Μέιν, με ένα ημιαυτόματο τουφέκι στο χέρι, κατευθύνθηκε σε μια αίθουσα μπόουλινγκ και άνοιξε πυρ.

Ακολούθως μπήκε στο αυτοκίνητο του, διέσχισε 6 χιλιόμετρα, σταμάτησε, μπήκε σε μπαρ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Μέσα σε λίγα λίγη ώρα σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 50.

Πολύ γρήγορα η αστυνομία ήταν σε θέση να δώσει τη φωτογραφία του στα media, όπως ζητούσε από τους πολίτες να μην βγουν από τα σπίτια τους έως ότου εντοπιστεί και συλληφθεί ο μακελάρης.

Ακολούθησαν οι πληροφορίες για τον άνθρωπο που αποφάσισε εν μια νυκτί.

*Ο 40χρονος (γεννήθηκε στις 4/4/1983) Καρντ είναι βετεράνος του στρατού.

*Σύμφωνα με βάση δεδομένων για αξιωματικούς επιβολής του νόμου, είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων. Έκανε την εκπαίδευση του σε εγκατάσταση του στρατού, στο Μέιν. Είναι και στην Εφεδρεία του στρατού των ΗΠΑ.

*Screenshot σχόλιου που έκανε σε δημοσίευση φίλου του στο Facebook (η δική του δεν υπάρχει πια) αφήνει να εννοηθεί πως υπηρετούσε στον στρατό -ως λοχίας- μέχρι πρόσφατα.

*Πριν 20 εβδομάδες είχε γράψει σε φίλο του «άλλο ένα τρελό ταξίδι με λεωφορείο και νιώθουμε πως μεγαλώσαμε κάπως, σωστά; Χαίρομαι που μαθαίνω νέα σου. Λίγο πριν συμπληρώσω τα 20 χρόνια στον στρατό έλαβα την επιστολή που χρειαζόμουν για την έγκριση του πακέτου μου».

*O φίλος του του απάντησε, αναφερόμενος σε εκείνον ως ‘λοχία Ρομπ’, πριν του δώσει συγχαρητήρια για τα 20 χρόνια θητείας.

*Είχε φοιτήσει μηχανικός στο University of Maine (2001-04).

*Έχει και ποινικό μητρώο. Σε αυτό αναφέρονται οι συλλήψεις για παράβαση του ορίου ταχύτητας (2001, 2002).

*Κάποιες πηγές ανέφεραν πως υπήρχε και ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Διαπιστώθηκε πως ήταν άλλος Ρόμπερτ Καρντ.

*Την άνοιξη του 2023 ανέφερε πως έχει θέματα ψυχικής υγείας. Χαρακτηριστικά, είπε πως ακούει φωνές. Είχε απειλήσει και ότι θα επιτεθεί στη στρατιωτική βάση του Σάκο, στο Μέιν.

*Το καλοκαίρι πέρασε 2 εβδομάδες σε κέντρο ψυχικής υγείας. Δεν υπήρχε αναφορά σχετική με τη θεραπεία του ή την κατάσταση του.

Η λειτουργία της σελίδας που είχε στο Facebook καταργήθηκε. Όπως και αυτή που είχε στο Χ (Twitter). Κάποιοι πρόλαβαν να μελετήσουν τις κινήσεις του πριν την εξαφάνιση. Οι συνεργάτες του Heavy είδαν πως του άρεσαν αναρτήσεις ορισμένων συντηρητικών πολιτικών και ειδικών, συμπεριλαμβανομένου του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. Του άρεσαν επίσης, οι αναρτήσεις του Έλον Μασκ, του Τάκερ Κάρλσον και ενός καθηγητή που μελετά την τρομοκρατία

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση