CNN: Συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα - Ψήφισμα για «ανθρωπιστική παύση»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 15:18 CNN: Συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα - Ψήφισμα για «ανθρωπιστική παύση» (φωτο Shutterstock)

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα, σχετικά με τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, επιβεβαίωσαν διπλωματικές πηγές στο CNN

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επιδιώξουν ένα δεσμευτικό ψήφισμα από άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια «άμεση ανθρωπιστική παύση» των μαχών στην Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν οι πηγές.
Η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιείται αφού 120 χώρες ψήφισαν υπέρ ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή, το οποίο κατέθεσε προς ψήφιση η Ιορδανία και ζητούσε «διαρκή ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μία από τις 14 χώρες που καταψήφισαν το ψήφισμα, ενώ 45 χώρες απείχαν.

Οι πηγές ανέφεραν ότι το σχέδιο κειμένου του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητά «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία» και περαιτέρω «ανθρωπιστικές παύσεις».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος στο ΣΑ του ΟΗΕ που ζητούσε ανθρωπιστική παύση. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η μόνη αραβική χώρα που είναι σήμερα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: CNN

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση