Τουρκία: Tέλος η δωρεάν είσοδος για τους τουρίστες στην Αγία Σοφία από τις 15 Ιανουαρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 16:30 Τουρκία: Tέλος η δωρεάν είσοδος για τους τουρίστες στην Αγία Σοφία από τις 15 Ιανουαρίου

Τέλος η δωρεάν επίσκεψη στην Αγία Σοφία για τους τουρίστες από 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ. Οι ξένοι επισκέπτες από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά θα πρέπει να «κόβουν» εισιτήριο.

Αιτιολογώντας την απόφασή του ο Ερσόι ανέφερε ότι «το τέμενος της Αγίας Σοφίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και τουριστικά κέντρα του κόσμου. Έχουμε προβεί σε ορισμένες ρυθμίσεις για να προστατεύσουμε αυτή τη σημαντική δομή και να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν μια καλύτερη εμπειρία. Μία από αυτές τις ρυθμίσεις είναι να εισάγουμε εισιτήριο στους ξένους πολίτες για την επίσκεψη στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από τις 15 Ιανουαρίου 2024».

Από τις 15 Ιανουαρίου θα αλλάξουν και οι είσοδοι στο μνημείο, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναστάτωση μεταξύ των Τούρκων πολιτών που προσέρχονται για θρησκευτικούς λόγους και ξένων πολιτών που απλά το επισκέπτονται ως τουρίστες.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει για την ώρα το αντίτιμο για την επίσκεψη.

Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση