Ιταλία: Παραιτήθηκε ο διπλωματικός σύμβουλος της Τζόρτζια Μελόνι μετά τη φάρσα που της έκαναν Ρώσοι ηθοποιοί

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 18:51 Ιταλία: Παραιτήθηκε ο διπλωματικός σύμβουλος της Τζόρτζια Μελόνι μετά τη φάρσα που της έκαναν Ρώσοι ηθοποιοί

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής (03.11.2023), ανακοίνωσε ότι ο διπλωματικός της σύμβουλος, Φραντσέσκο Ταλό, υπέβαλε την παραίτησή του, μετά το τηλεφώνημα – φάρσα που της έκαναν οι δύο Ρώσοι κωμικοί ηθοποιοί, Βόβαν και Λέξους. 

Ο Ταλό ανέλαβε την ευθύνη για τους ελλιπείς ελέγχους που κατέστησαν δυνατό το τηλεφώνημα -φάρσα των δύο Ρώσων κωμικών ηθοποιών, Βόβαν και Λέξους, στην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, Τζόρτζια Μελόνι. “Η υπόθεση δεν έτυχε κατάλληλου χειρισμού, υπήρξε μια σχετική επιπολαιότητα. Εγώ, όταν το τηλεφωνικό κέντρο της προεδρίας της κυβέρνησης μου περνά ένα τηλεφώνημα, πρέπει να το θεωρήσω έγκυρο”, δήλωσε η Μελόνι.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι “κατά την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία είχε κάποιες αμφιβολίες, ιδίως σε σχέση με αναφορές στον ουκρανικό εθνικισμό, και ενημέρωσε τον διπλωματικό της σύμβουλο, αλλά στην συνέχεια δεν έγιναν οι αναγκαίες επαληθεύσεις”.

Η κυβέρνηση Μελόνι, τέλος, παρουσίασε σήμερα θεσμική μεταρρύθμιση η οποία στοχεύει στην απευθείας εκλογή του πρωθυπουργού της χώρας. Μεταρρύθμιση η οποία θα πρέπει, όμως, να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας και, σύμφωνα με την Μελόνι, “στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτικής σταθερότητας της Ιταλίας”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση