Εκτάκτως στην Τουρκία ο Μπλίνκεν μετά την κόντρα Ερντογάν – Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 17:49 Εκτάκτως στην Τουρκία ο Μπλίνκεν μετά την κόντρα Ερντογάν – Ισραήλ

Μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απασφαλίζει κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου και να ανακαλεί τον πρέσβη της χώρας στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το newsit.gr, σε διάλογο με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση από το Καζακστάν προς τη Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι «ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας, τον διαγράψαμε».Μετά από αυτή την εξέλιξη ο υπουργός των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί εκτάκτως την Τουρκία για δύο ημέρες από την Κυριακή, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

Όπως έγινε γνωστό, ο Άντονι Μπλίνκεν θα έχει συνομιλίες για «την ευρωατλαντική ασφάλεια, για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ουκρανίας και για την ανάγκη διατήρησης της ενότητας της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της κύρωσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Για την ώρα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας βρίσκεται στο Αμμάν της Ιορδανίας και έχει συναντήσεις με ομολόγους του από αραβικές χώρες. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαίωσε στην ανακοίνωσή του κάποια συνάντηση του Μπλίνκεν με τον Τούρκο πρόεδρο ακόμη κι αν φαίνεται πιθανή, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση