Βίντεο-φρίκη μετά το μακελειό της Χαμάς στο φεστιβάλ με τους 250 νεκρούς -«Δώστε μας ένα σημάδι ζωής»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 10:47 Βίντεο-φρίκη μετά το μακελειό της Χαμάς στο φεστιβάλ με τους 250 νεκρούς -«Δώστε μας ένα σημάδι ζωής»

Ένα νέο βίντεο, λίγες ώρες μετά το μακελειό στο φεστιβάλ που επιτέθηκαν ένοπλοι της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αποτυπώνει την φρίκη του πολέμου στο Ισραήλ.

Στο βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ, φαίνεται να τραβάει το πιστόλι του και να τρέχει σοκαρισμένος στον χώρο που λίγο πριν είχε πραγματοποιηθεί η επίθεση.

Ο αστυνομικός κοίταξε γρήγορα σε ένα από τα τροχόσπιτα. «Ποιος είναι μέσα;» φώναξε στα εβραϊκά. Ήταν άδειο. Προχώρησε στον υπόλοιπο χώρο του φεστιβάλ, ψάχνοντας για σημάδια ζωής μετά την επίθεση της Χαμάς στην υπαίθρια συναυλία. «Είναι η αστυνομία!» φώναζε ξανά και ξανά, με τη φωνή του να υψώνεται από πανικό. «Υπάρχουν τραυματίες;»

Ο αστυνομικός κινήθηκε στη συνέχεια προς το υπαίθριο μπαρ. Εκεί υπήρχαν περισσότερα από μια ντουζίνα πτώματα. Ήταν διασκορπισμένα γύρω από το μπαρ και στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Η γραφική και οδυνηρή σκηνή εκτυλίσσεται σε ένα απόσπασμα διάρκειας περίπου 100 δευτερολέπτων από το υλικό της κάμερας σώματος της αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο από μια ομάδα πρώτων βοηθειών στο νότιο Ισραήλ. Ήταν μια ανατριχιαστική απεικόνιση του τι αντιμετώπισαν οι διασώστες μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς.

Στον απόηχο του μακελείου στο φεστιβάλ

Ένας από τους πρώτους στόχους της Χαμάς ήταν το μουσικό φεστιβάλ Nova κοντά στο Κιμπούτς Μπε'ερί, μόλις πέντε χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας. Αφού ξεχύθηκαν από τα σύνορα, οι ένοπλοι της Χαμάς έριξαν με πραγματικά πυρομαχικά κατά των επισκεπτών του φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων χειροβομβίδων και πυρών όλμου, σκοτώνοντας πάνω από 260 ανθρώπους σε αυτό που έγινε η μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην ιστορία του Ισραήλ, μεταδίδει το ABCnews.

Το υλικό από τις κάμερες σώματος και άλλα τρομακτικά βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με ιστορίες επιζώντων που παραπατούσαν σε χωράφια για να βρουν καταφύγιο σε κοντινούς οπωρώνες, φωτίζουν το τι συνέβη εκείνο το Σάββατο.

Το μέγεθος της καταστροφής από τη διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς εξακολουθεί να γίνεται αντιληπτό στο Ισραήλ ένα μήνα μετά, καθώς ο ισραηλινός στρατός εξαπολύει μια καταστροφική επίθεση κατά της Χαμάς.

1400 νεκροί από την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου

Το Ισραήλ εξακολουθεί να πενθεί για τους 1.400 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, πολλοί από τους οποίους ήταν άμαχοι. Ιατροδικαστές εξακολουθούν να εργάζονται για την ταυτοποίηση περισσότερων θυμάτων. Οι οικογένειες εξακολουθούν να ψάχνουν για οποιαδήποτε είδηση σχετικά με τους πάνω από 240 Ισραηλινούς που κρατήθηκαν όμηροι στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων νεαρών Ισραηλινών από το φεστιβάλ.

Αφού έπεσε πάνω στα πτώματα κάτω από το μπαρ, ο Ισραηλινός αξιωματικός απελπίστηκε. «Υπάρχει κάποιος με κάποιο σημάδι ζωής; Δώστε μας ένα σημάδι ζωής», παρακάλεσε. Η φωνή του δεν ήταν πια μανιασμένη, αλλά βούιζε από θλίψη.

«Κάποιος, σας παρακαλώ! Μπορεί κάποιος να απαντήσει;»

πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση