Πόλεμος στο Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τζο Μπάιντεν και Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 21:08 Πόλεμος στο Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τζο Μπάιντεν και Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Τη δυνατότητα «τακτικών παύσεων» στους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας συζήτησαν σήμερα (6.11.2023) μεταξύ άλλων στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συζητούν με το Ισραήλ αυτές τις προσωρινές ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα και πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτών των συζητήσεων, όχι στο τέλος».

Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν είναι πρόσφορη μια γενική κατάπαυση του πυρός αυτήν τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, σήμερα αναμένεται να βγουν από τη Γάζα περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες και να περάσει στον θύλακα ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία ωστόσο δεν αρκεί. Σημείωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν περάσει στη Γάζα λιγότερα από 30 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Νετανιάχου και ο Μπάιντεν συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση