Τα ανθρωποειδή ρομπότ έρχονται στην αγορά: H Kίνα είναι έτοιμη να τα κυκλοφορήσει μέχρι το 2025

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 13:04 Τα ανθρωποειδή ρομπότ έρχονται στην αγορά: H Kίνα είναι έτοιμη να τα κυκλοφορήσει μέχρι το 2025

Η κυβέρνηση της Κίνας στηρίζει τις ανερχόμενες εταιρείες ρομποτικής για να διασφαλίσει ότι το φιλόδοξο σχέδιο θα καρποφορήσει.

Η Κίνα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα πρώτα ανθρωποειδή ρομπότ σε περίπου δύο χρόνια. Σύμφωνα με ένα φιλόδοξο σχέδιο που δημοσίευσε πρόσφατα το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής, η χώρα σχεδιάζει να παράγει τα πρώτα της ανθρωποειδή ρομπότ μέχρι το 2025.

Το Υπουργείο υποστηρίζει ότι τα προηγμένα δίποδα ανδροειδή έχουν τη δύναμη να αναδιαμορφώσουν τον κόσμο, εκτελώντας επαναλαμβανόμενα καθήκοντα σε αγροκτήματα, εργοστάσια και σπίτια, προκειμένου να ανακουφίσουν τον φόρτο εργασίας μας.

«Αναμένεται να γίνουν τα πιο ανατρεπτικά προϊόντα μετά τους υπολογιστές, τα smartphones και τα οχήματα ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρεται στο έγγραφο. Η κυβέρνηση θα επιταχύνει την ανάπτυξη των ρομπότ, χρηματοδοτώντας περισσότερες νέες εταιρείες στον τομέα αυτό, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Fourier Intelligence είναι μια τέτοια κινεζική νεοφυής επιχείρηση που ελπίζει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή ανθρωποειδών ρομπότ γενικής χρήσης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το Fourier GR-1 έχει διαστάσεις 1,75 μέτρα και ζυγίζει περίπου 121 κιλά.

Με 40 αρθρώσεις, το ρομπότ φέρεται να έχει «απαράμιλλη ευελιξία» κίνησης που μοιάζει με την ανθρώπινη. Μπορεί επίσης να περπατήσει με ταχύτητα περίπου 5 χιλιομέτρων/ώρα και να ολοκληρώσει βασικές εργασίες.

Φυσικά, η Κίνα δεν είναι η μόνη χώρα που εργάζεται πάνω στους μελλοντικούς ρομποτικούς βοηθούς μας. Στις ΗΠΑ, η Tesla συνεχίζει να βελτιώνει το Optimus. Αν και δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα βγει στην αγορά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το ρομπότ των 20.000 δολαρίων θα μπορούσε να είναι έτοιμο σε τρία έως πέντε χρόνια.

Τέλος, η Agility Robotics είναι μια ακόμη αμερικανική εταιρεία που «κατασκευάζει ρομπότ για καλό σκοπό». Άνοιξε μια μονάδα κατασκευής στο Όρεγκον μέσα στο 2023, η οποία μπορεί να παράγει περισσότερα από 10.000 ρομπότ Digit ετησίως. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε και η Amazon ότι θα αρχίσει να δοκιμάζει το Digit και για χρήση στιςδικές της υπηρεσίες.

Πηγή: Bloomberg

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση