Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν drone των ΗΠΑ στην Υεμένη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 18:52 Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν drone των ΗΠΑ στην Υεμένη

Οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά του Ισραήλ

Επικίνδυνη είναι η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή με μία νέα εξέλιξη να δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης, οι Χούθι, υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες ότι κατέρριψαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 «ενόσω αυτ όεκτελούσε εχθρικές, και κατασκοπευτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο της Υεμένης και στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης του ισραηλινού καθεστώτος».

 

Σημειώνεται ότι οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με drones εναντίον στόχων στο Ισραήλ.

«Θα συνεχίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας προς υποστήριξη των Παλαιστινίων μέχρι να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα», είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος των Χούθι.

Η παρέμβαση των Χούθι της Υεμένης στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ενισχύει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση