Ιαπωνία: Το νεότερο νησί του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 19:22 Ιαπωνία: Το νεότερο νησί του κόσμου

Το νησάκι «γεννήθηκε» κοντά στην Ίβο Τζίμα μέσα από την πρόσφατη ηφαιστειακή έκρηξη.

Η Google Maps πρέπει να κάνει άμεσα αλλαγή στους χάρτες της, καθώς στην Ιαπωνία υπάρχει πλέον μια νέα μικρή γωνιά γης μέσα στη θάλασσα, που αποτελεί το νεότερο νησί του πλανήτη.

Το νησί «γεννήθηκε» μετά από μια υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη, που έγινε στην Ιαπωνία πριν από λίγες μέρες.

Στις 30 Οκτωβρίου εξερράγη ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο στην Ιαπωνία και η λάβα που ξεχύθηκε από τα σπλάχνα του, ανέβηκε στην επιφάνεια, πάγωσε από το νερό και έγινε νησί.

Το νεότερο νησί του κόσμου μάλιστα δεν έχει πάρει την τελική του μορφή. Σχηματίζεται ακόμα, καθώς συνεχίζονται οι εκρήξεις του υποθαλάσσιου ηφαιστείου.

Το νέο νησάκι «γεννήθηκε» ανάμεσα στα νησιά Ogasawara της Ιαπωνίας και βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από την Ίβο Τζίμα.

Δείτε το video:

Σύμφωνα με δηλώσεις του Setsuya Nakada, ομότιμου καθηγητή ηφαιστειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, στους Japan Times, το μάγμα συσσωρευόταν κάτω από το νερό για αρκετό καιρό πριν τελικά αναδυθεί στην επιφάνεια.

Το νησί, πάντως, παραμένει χωρίς όνομα, καθώς οι επιστήμονες δεν το έχουν… βαφτίσει ως τώρα.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση