«Μπορούν να νοσηλευθούν στην Γαλλία τραυματισμένα ή άρρωστα παιδιά της Γάζας», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 22:19 «Μπορούν να νοσηλευθούν στην Γαλλία τραυματισμένα ή άρρωστα παιδιά της Γάζας», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα (19.11.2023) ότι «τραυματισμένα ή άρρωστα παιδιά της Γάζας που έχουν ανάγκη επείγουσας περίθαλψης μπορούν να νοσηλευθούν στην Γαλλία, αν αυτό είναι «χρήσιμο και αναγκαίο», ενώ διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να υποδεχθεί 50 ασθενείς στα νοσοκομεία της.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter (Χ), ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι η χώρα του θα κινητοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, κυρίως αεροπορικά, ώστε τα παιδιά αυτά από την Γάζα να μπορούν να μεταφερθούν και να νοσηλευθούν στην Γαλλία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στην άφιξη στις αρχές της εβδομάδας στην Αίγυπτο του γαλλικού ελικοπτεροφόρου Dixmude, που έχει μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο με δυναμικότητα 40 κλινών για την περίθαλψη σοβαρών περιστατικών και την μεταφορά τραυματιών, αν υπάρχει ανάγκη, σε νοσοκομεία.

Επίσης ένα ακόμη αεροσκάφος της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας θα μεταφέρει για την Γάζα στις αρχές της εβδομάδας περισσότερους από 10 τόνους ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και δύο κινητές ιατρικές μονάδες για την περίθαλψη 500 σοβαρά τραυματισμένων κάθε μία.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να φθάσει το συντομότερο και το ασφαλέστερο δυνατόν, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Για τον λόγο αυτόν, μας χρειάζεται να επιτύχουμε μία άμεση ανθρωπιστική παύση που θα οδηγήσει σε μία κατάπαυση του πυρός», συμπλήρωσε στην ανάρτησή του ο Εμανουέλ Μακρόν.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση