Μέση Ανατολή: Tο Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 23:05 Μέση Ανατολή: Tο Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς

Η κυβέρνηση του Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να ανακοινώνει το πλαίσιό της στην κυβερνητική συνεδρίαση στο Τελ Αβίβ, μετά από αυτές του Πολεμικού Συμβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατέστησε σαφές στην κυβερνητική συνεδρίαση ότι μέρος της συμφωνίας θα περιλαμβάνει πρόσβαση από τον Ερυθρό Σταυρό στους ομήρους που θα παραμείνουν στα χέρια της Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής φαρμάκων σε αυτούς, αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Κατά την έναρξη της κυβερνητικής συνεδρίασης, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε πως οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά και ότι «δεν θα σταματήσουμε μετά την κατάπαυση του πυρός». «Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας», είπε μεταξύ άλλων ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπένι Γκάντζ, μίλησε επίσης στην έναρξη της συνάντησης, λέγοντας ότι το περίγραμμα της συμφωνίας «είναι δύσκολο και επώδυνο από ανθρώπινη άποψη, αλλά είναι η σωστή συμφωνία».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu – που επικαλείται πληροφορίες του ισραηλινού κρατικού καναλιού KAN – ο στρατός του Ισραήλ σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί την κατάπαυση του πυρός για να οργανωθούν τα στρατεύματά του για την επόμενη φάση του πολέμου, που θα αφορά τις επιχειρήσεις των IDF στα νότια της Γάζας.

Υπενθυμίζεται – σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές νωρίτερα – ότι η συμφωνία προβλέπει από τη Χαμάς να απελευθερώσει 50 ομήρους και από το Ισραήλ να απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους ομήρους, να επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα σε 300 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας ενώ προβλέπει πολυήμερη κατάπαυση του πυρός και από τις δύο μεριές.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση