Πούτιν: Συνάντησε πρέσβεις και τους κράτησε σε 20 μέτρα απόσταση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 18:23 Πούτιν: Συνάντησε πρέσβεις και τους κράτησε σε 20 μέτρα απόσταση

Σε «υγειονομικούς λόγους» απέδωσε την απόφασή του να σταθεί σε απόσταση πολλών μέτρων από τους νέους πρεσβευτές στη Μόσχα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πούτιν φάνηκε να απλώνει ένα κλαδί ελιάς στη Βρετανία χθες, καθώς κάλεσε για «αλλαγή προς το καλύτερο» στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου σε μια τελετή στην επίχρυση Αίθουσα Alexander του Μεγάλου Παλατιού του Κρεμλίνου. Στην εκδήλωση ο Πούτιν αποδέχτηκε τα διπλωματικά διαπιστευτήρια πολλών νέων πρεσβευτών στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της Βρετανίας στη Μόσχα, Νάιτζελ Κέισι.

Τα λόγια του ωστόσο, όπως σημειώνει η Mail Online, ήταν σε αντίθεση με τις πράξεις του καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας στεκόταν σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από τους 21 πρεσβευτές, μπροστά σε μία τεράστια χρυσή πόρτα με σημαίες εκατέρωθεν του, και αρνούμενος να μιλήσει μαζί τους ή να σταθεί πιο κοντά στην ομάδα. Οι απεσταλμένοι φαίνονται να ακούνε στην άλλη πλευρά της αίθουσας και να δείχνουν δυσαρεστημένοι σε μια τελετή που έμοιαζε με πανδημικό γεγονός, σχολιάζει χαρακτηριστικά η Mail Online.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην πρόσφατη 80ή επέτειο της Διάσκεψης της Τεχεράνης των αρχηγών των τριών συμμαχικών κρατών: της Σοβιετικής Ένωσης, των ΗΠΑ και της Βρετανίας - Ιωσήφ Στάλιν, Φράνκλιν Ρούσβελτ και Ουίνστον Τσόρτσιλ, «η οποία έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου συστήματος διεθνών σχέσεων».

«Στη μεταπολεμική περίοδο και μέχρι πρόσφατα, οι χώρες μας κατάφεραν να οικοδομήσουν αλληλεπίδραση με βάση την κατανόηση της ειδικής ευθύνης τους για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αλλά η τρέχουσα κατάσταση στον διάλογο με το Λονδίνο είναι κοινή γνώση και ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο προς το συμφέρον των δύο χωρών και των λαών μας», είπε.

Ο Πούτιν είπε στους απεσταλμένους - συμπεριλαμβανομένων των νέων πρεσβευτών της Γερμανίας και της Αυστραλίας: «Δυστυχώς, για υγειονομικούς λόγους, δεν μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο, να συναναστραφούμε. Ελπίζω ότι θα έρθουν καλύτερες στιγμές, όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην υγειονομική περίθαλψη, και θα μπορέσουμε να το κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση, ως θέμα ρουτίνας, τόσο εγώ, ο υπουργός Εξωτερικών [Σεργκέι Λαβρόφ] και ο βοηθός μου για τις διεθνείς υποθέσεις [Γιούρι Ουσάκοφ] είμαστε πάντα στη διάθεσή σας».

Όπως παρατηρεί πάντως η Daily Mail σε πρόσφατες φωτογραφίες ο πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται να στέκεται δίπλα σε κόσμο χωρίς να γίνεται αντιληπτός κάποιος προβληματισμός για τις συνθήκες υγιεινής.

Η ψύχρα στις σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας επιδεινώθηκε από την απόφαση του Πούτιν να εισβάλει παράνομα στο κυρίαρχο κράτος της Ουκρανίας. Κατά την άφιξή του στη Μόσχα, ο Κέισι είπε ωμά στο Κρεμλίνο ότι «ο τερματισμός του ανθρώπινου πόνου» που προκάλεσε ο Πούτιν στην Ουκρανία ήταν η προτεραιότητα της Βρετανίας. «Η διατήρηση των σχέσεων με τη ρωσική κυβέρνηση και τον ρωσικό λαό παραμένει σημαντική για το Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως σήμερα πιο σημαντική από ποτέ. Οι αποφάσεις που λαμβάνει η Ρωσία έχουν σημασία όχι μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Λίγα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι πιο σημαντικά από τον τερματισμό του ανθρώπινου πόνου που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», είπε συγκεκριμένα.

 

 

Η θεωρία συνωμοσίας για την απόσταση που κράτησε ο Πούτιν

Σύμφωνα με το κανάλι του Telegram General SVR τους πρεσβευτές υποδέχθηκε κατά την άφιξή τους στη Μόσχα σωσίας του Πούτιν. «O εφεδρικός δέχθηκε τα διαπιστευτήρια από τους νεοαφιχθέντες πρεσβευτές ξένων κρατών», ανέφερε και σημείωσε ότι ο κύριος λόγος για την απόσταση των 20 μέτρων ήταν η θλιβερή κατάσταση της εικόνας του προσώπου του αντικαταστάτη. «Έχουν εμφανιστεί αρκετά μικρά εξογκώματα στα ζυγωματικά του “Πούτιν”, γι’ αυτό και το πρόσωπό του έχει αποκτήσει σβολιασμένη όψη και αυτό το πρόβλημα δύσκολα μπορεί να κρυφτεί με το μακιγιάζ. Από χθες, ο σωσίας ήταν πιο διαφορετικός από ποτέ από τον πραγματικό Πούτιν».

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση