Ειρήνη Λιναρδάκη για ροζ ελληνική σημαία: «Ένα έργο τέχνης δεν μπορεί να γίνεται πολιτικό εργαλείο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 19:29 Ειρήνη Λιναρδάκη για ροζ ελληνική σημαία: «Ένα έργο τέχνης δεν μπορεί να γίνεται πολιτικό εργαλείο»

Η Ειρήνη Λιναρδάκη, η επιμελήτρια της έκθεσης της Γεωργίας Λαλέ που περιλάμβανε το έργο με τη ροζ ελληνική σημαία και φιλοξενείται στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγελάτου, υποστηρίζοντας ότι άπαντες αιφνιδιάστηκαν από τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε.

«Το έργο λέγεται σημαία. Έχει τετράγωνα και παραλληλόγραμμα που αναφέρονται στην ελληνική σημαία. Είναι ένα εθνικό σύμβολο και σαν εθνικό σύμβολο αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες. Στεναχωρήθηκα που θεώρησαν ότι το έργο μου προσβάλλει το εθνικό μας σύμβολο και ζήτησε το υπουργείο εξωτερικών να κατέβει το έργο από το προξενείο», είχε δηλώσει η δημιουργός Γεωργία Λαλέ.

Στην αποκλειστική της συνέντευξη στο “Live News”, η επιμελήτρια της επίμαχης έκθεσης, Ειρήνη Λιναρδάκη, αναφέρει: «Δεν το περιμέναμε αυτό το πράγμα. Μας ήρθε εντελώς ξαφνικά. Βέβαια, εμείς δεν είμαστε το κράτος. Εμείς είμαστε εικαστικοί και επιμελητές. Δεν μπορούμε να απευθυνθούμε εμείς στο Υπουργείο Εξωτερικών και να τους πούμε “μην το κατεβάσετε”».

«Ένα έργο τέχνης δεν μπορεί να γίνεται πολιτικό εργαλείο», συμπλήρωσε, εξηγώντας πως οι πρώτες αντιδράσεις άρχισαν πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης από ένα άρθρο στον Εθνικό Κήρυκα.

«Πριν γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης, είδαμε ότι υπήρχε ένα άρθρο στον Εθνικό Κήρυκα που είναι μία ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα. Απάντησε σε αυτό ο Έλληνας πρόξενος και απάντησε πάρα πολύ καλά και στήριξε το έργο. Δεν περιμέναμε τις αντιδράσεις, σε αυτό τον βαθμό τουλάχιστον. Δεν τις περιμέναμε καθόλου μπορώ να πω», είπε η κα Λιναρδάκη.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση