Banksy: Υπό κράτηση ο άνδρας που συνελήφθη για κλοπή του νέου έργου του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 12:02 Banksy: Υπό κράτηση ο άνδρας που συνελήφθη για κλοπή του νέου έργου του

Η κλοπή του έργου στο Πέκαμ έγινε μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες, ενώ κυκλοφορεί και βίντεο από τη στιγμή – Η μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς παραμένει υπό κράτηση

Στη σύλληψη ενός άντρα που θεωρείται ύποπτος για την κλοπή του νέου έργου τέχνης του αινιγματικού καλλιτέχνη Banksy προχώρησε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Η κλοπή της νέας καλλιτεχνικής εγκατάστασης έγινε μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες, λίγο αφότου ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του έργου του. Κάποιοι από αυτούς κατέγραψαν το στιγμιότυπο.

Το έργο του διάσημου street artist – μία πινακίδα «Stop» με τρία στρατιωτικά drones – εμφανίστηκε την Παρασκευή στο Πέκαμ στο νότιο Λονδίνο. Θαυμαστές του Banksy σε αναρτήσεις στο Instagram ερμήνευσαν το έργο ως έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Σύμφωνα με τον Ούρλιχ Μπλανς, ειδικό στην τέχνη του δρόμου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, το έργο πιθανώς υποδηλώνει μια κριτική στο παγκόσμιο εμπόριο όπλων.

Υπό κράτηση ο συλληφθείς

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα αφού έλαβε αναφορά για κλοπή από το τοπικό συμβούλιο του Σάουθγουορκ ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς παραμένει υπό κράτηση.

Οι αξιωματικοί της αστυνομιας ανέφεραν η νέα πινακίδα κυκλοφορίας είχε τοποθετηθεί από τις τοπικές αρχές για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

«Γνωρίζουμε ότι κοινοποιούνται βίντεο που δείχνουν την αφαίρεση της πινακίδας» σημείωσαν προσθέτοντας ότι όποιος έχει πληροφορίες για το περιστατικό ή για το πού βρίσκεται η πινακίδα θα πρέπει να καλέσει την αστυνομία.

Ιδιοκτήτης γκαλερί είπε στο BBC ότι η αξία του έργου μπορεί να ανέρχεται σε 500.000 αγγλικές λίρες.

 

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση