Μωρό - γίγαντας γεννήθηκε στη Χιλή: Ζυγίζει επτά κιλά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023 21:09 Μωρό - γίγαντας γεννήθηκε στη Χιλή: Ζυγίζει επτά κιλά

Σε ένα αξιοσημείωτο και σπάνιο ιατρικό περιστατικό, η Χιλή γιόρτασε την άφιξη ενός εξαιρετικά μεγάλου νεογέννητου την Πέμπτη (28/12). Με βάρος 7,105 κιλά, το αγοράκι προκάλεσε ένα μείγμα συναισθημάτων, καθώς παραμένει στην εντατική, ενώ η μητέρα του νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο.

Η γέννηση αυτού του μωρού θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ στη Χιλή για το βαρύτερο νεογέννητο, σύμφωνα με τη μαιευτήρα Marcia Venegas. Η γέννηση αυτή ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ ενός μωρού που ζύγιζε πάνω από έξι κιλά. «Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβαίνει μια γέννα και το νεογέννητο να ζυγίζει πάνω από επτά κιλά. Στην πραγματικότητα, δεν έχει συμβεί ποτέ στη Χιλή. Το βαρύτερο νεογέννητο που έχει καταγραφεί ποτέ ζύγιζε 6,7 κιλά», δήλωσε ο Venegas.

Ενώ η γέννηση είναι εξαιρετική, φέρνει μαζί της μια σειρά από ιατρικές ανησυχίες. Τα μακροσωμικά νεογέννητα, ή τα μωρά που γεννιούνται σημαντικά μεγαλύτερα από το μέσο όρο, αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους για διάφορα προβλήματα υγείας. Ο Venegas υπογράμμισε τις πιθανές επιπλοκές όπως η υπογλυκαιμία (χαμηλό σάκχαρο στο αίμα), ο ίκτερος (αυξημένη χολερυθρίνη στο αίμα) και η πολυκυτταραιμία (αυξημένος αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων).

Ως αποτέλεσμα αυτών των κινδύνων, τόσο το νεογέννητο όσο και η μητέρα νοσηλεύονται επί του παρόντος σε νοσοκομείο. Το μωρό λαμβάνει εντατική φροντίδα για την παρακολούθηση και τη διαχείριση τυχόν άμεσων προβλημάτων υγείας που προκύπτουν από το ασυνήθιστο μέγεθός του κατά τη γέννηση.

πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση