Αυτό είναι το πιο κρύο μέρος πάνω στη γη: Η θερμοκρασία πέφτει στους -98 βαθμούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 11:22 Αυτό είναι το πιο κρύο μέρος πάνω στη γη: Η θερμοκρασία πέφτει στους -98 βαθμούς

Σύμφωνα με τους δορυφόρους του Παρατηρητηρίου Γης της NASA, το πιο κρύο μέρος στη Γη είναι μια κορυφογραμμή στο ανατολικό οροπέδιο της Ανταρκτικής.

Οι ακραίες θερμοκρασίες στον Νότιο Πόλο και στον Αρκτικό Κύκλο είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο. Οι μέσες θερμοκρασίες τείνουν να κυμαίνονται από μείον 25 βαθμούς Κελσίου έως μείον 45 βαθμούς.

Αλλά ποιο είναι το πιο κρύο μέρος πάνω στη γη; Η πιο κρύα θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ σημειώθηκε σε ένα παγωμένο οροπέδιο στην ανατολική Ανταρκτική. Συγκεκριμένα, το θερμόμετρο εκεί έδειξε τους μείον 98 βαθμούς Κελσίου.

Οι ερευνητές εξέτασαν δορυφορικά δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την περιοχή, τα οποία έδειξαν ότι η θερμοκρασία είχε φτάσει τους μείον 93 C. Ωστόσο, μια νέα ανάλυση έδειξε ότι στην πραγματικότητα έκανε περισσότερο κρύο και εκτιμάται ότι έφτασε και τους -98 βαθμούς.

Ο Ted Scambos, από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο-Μπόουλντερ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας είπε ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι το πιο κρύο σημείο επάνω στη γη.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση