Εκουαδόρ: Ο στρατός λιντσάρει μέλη των συμμοριών και τα καρτέλ εκτελούν αστυνομικούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 17:31 Εκουαδόρ: Ο στρατός λιντσάρει μέλη των συμμοριών και τα καρτέλ εκτελούν αστυνομικούς

Σκηνές φρίκης και αποτροπιασμού κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Ισημερινό.

Το Εκουαδόρ, η μικρή χώρα της λατινικής Αμερικής βιώνει κάποιες από τις πλέον αιματοβαμμένες ημέρες της σύγχρονης ιστορίας της με τα καρτέλ να κηρύσσουν τον πόλεμο στον πρόεδρο της χώρας.

Από τη μία βλέπουμε στρατιώτες του Ισημερινού να συγκεντρώνουν και να ξυλοκοπούν άγρια μέλη συμμοριών και από την άλλη τα καρτέλ να βιντεοσκοπούν τους όμηρους τους, να εκτελούν αστυνομικούς και να κηρύσσουν τον πόλεμο - βυθίζοντας την χώρα της Νότιας Αμερικής στο απόλυτο χάος

Ο πρόεδρος του Ισημερινού διέταξε τον στρατό της χώρας να «εξουδετερώσει» τις 20 συμμορίες ναρκωτικών που τρομοκρατούν την χώρα και όλα αυτά μετά από μια άγρια εισβολή ενόπλων σε τηλεοπτικό στούντιο. Μάλιστα, την ίδια ημέρα κρατούμενοι εκτέλεσαν δεσμοφύλακες και βοήθησαν στην απόδραση ενός από τα πιο ισχυρά αφεντικά των καρτέλ του Ισημερινού, του «Φίτο».

Καθώς ο στρατός έχει βγει στους δρόμους και έχει πάρει όλα τα μέτρα για την πάταξη της βίας, ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει έναν ένοπλο στρατιώτη του να κλωτσάει επανειλημμένα στο κεφάλι έναν άνδρα, που θεωρείται ύποπτος ως γκάνγκστερ.

Στο απέναντι στρατόπεδο, τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων που αποδίδονται στις συμμορίες των ναρκωτικών. Σε άλλα μέρη του Ισημερινού, τουλάχιστον επτά αστυνομικοί απήχθησαν και φέρεται να εκτελέστηκαν από τα καρτέλ.

Στο παρελθόν, η βία των συμμοριών στη χώρα, ιδίως στις φυλακές, έχει προκαλέσει τη δολοφονία δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων ανθρώπων σε μεμονωμένα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι συμμορίες δολοφόνησαν τον Αύγουστο του περασμένου έτους τον υποψήφιο πρόεδρο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο και πυροδότησαν αρκετές βόμβες - αυτοκινήτων μπροστά από κυβερνητικά κτίρια.

Ωστόσο, ένας αναλυτής - μιλώντας στο Associated Press - δήλωσε ότι τα γεγονότα της Τρίτης (09/01) σηματοδότησαν μια νέα κορύφωση της βίας στη χώρα. «Πρόκειται για ένα σημείο καμπής», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ο Γουίλ Φρίμαν, πολιτικός αναλυτής στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.

πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση