Τουλάχιστον 40 νεκροί σε Ιράκ και Συρία από τα αντίποινα των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 19:03 Τουλάχιστον 40 νεκροί σε Ιράκ και Συρία από τα αντίποινα των ΗΠΑ

Τουλάχιστον 40 νεκρούς άφησαν πίσω τους οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία σε αντίποινα για την επίθεση εναντίον θέσεων των αμερικανικών στρατευμάτων, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ιορδανία. Οι ΗΠΑ χτύπησαν περισσότερους από 85 στόχους, που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και πολιτοφυλακές που υποστηρίζει.

Στη Συρία από τα πλήγματα σκοτώθηκαν 23 άτομα που φρουρούσαν τις συγκεκριμένες τοποθεσίες, δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Σύμφωνα με τον Ραχμάν, δέκα φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντέιρ Έζορ και 13 στην επαρχία αλ Μαγιαντίν. Ο απολογισμός των νεκρών περιλαμβάνει επίσης 9 Σύριους μαχητές και έξι Ιρακινούς, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως κανείς άμαχος δεν έχασε τη ζωή του.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νασέρ Κανάνι, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι οι επιθέσεις αντιπροσωπεύουν «ένα ακόμη περιπετειώδες και στρατηγικό λάθος των Ηνωμένων Πολιτειών που θα οδηγήσει μόνο σε αύξηση της έντασης και της αστάθειας». Το Ιράκ κάλεσε τον Αμερικανό επιτετραμμένο στη Βαγδάτη για να παραδώσει επίσημη διαμαρτυρία.

Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν σκόπιμα να οδηγήσουν τις μεγαλύτερες χώρες στην περιοχή στη σύγκρουση

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα καταδίκασε τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία και πως η κατάσταση πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είναι προφανές πως τα αεροπορικά πλήγματα σχεδιάστηκαν επίτηδες, ώστε να πυροδοτήσουν περαιτέρω τη σύγκρουση. Εξαπολύοντας επιθέσεις, σχεδόν χωρίς παύση, σε εγκαταστάσεις φερόμενων ως φιλοϊρανικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν σκόπιμα να οδηγήσουν τις μεγαλύτερες χώρες στην περιοχή στη σύγκρουση», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Ζαχάροβα.

Τα πλήγματα εντείνουν τους φόβους για εξάπλωση του εν εξελίξη πολέμου μεταξύ του Ισραή και της Χαμάς στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: ethnos.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση