Αλεξέι Ναβάλνι: «Την Δευτέρα τον είδα και ήταν υγιής και χαρούμενος» λέει η μητέρα του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 17:50 Αλεξέι Ναβάλνι: «Την Δευτέρα τον είδα και ήταν υγιής και χαρούμενος» λέει η μητέρα του

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι με την μητέρα του να δηλώνει πως τον είδε την Δευτέρα (12/02/2024) και ήταν «ζωντανός, υγιής και χαρούμενος».

Η Λιουντμίλα Ναβάλναγια, μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, έγραψε σήμερα στο Facebook σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Νόβαγια Γκαζέτα : «Δεν θέλω να ακούσω για συλλυπητήρια. Τον είδαμε στη φυλακή στις 12 (Φεβρουαρίου) σε μια συνάντηση. Ήταν ζωντανός, υγιής και χαρούμενος».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, που πέθανε σήμερα Παρασκευή (16/02/2024) στη φυλακή, συμμετείχε την Πέμπτη (15/02/2024) μέσω βιντεοκλήσης σε δύο ακροαματικές διαδικασίες, σε δικαστήριο της περιοχής του Βλαντίμιρ και δεν εξέφρασε κανένα παράπονο όσον αφορά την υγεία του, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Χθες, είχαμε δύο ακροαματικές διαδικασίες. Δεν εξέφρασε κανένα παράπονο όσον αφορά την ευημερία του, μιλούσε ζωηρά» ανέφερε στο πρακτορείο το δικαστήριο της πόλης Κοβρόφ.

Ο Ελληνογερμανός δικηγόρος του Ναβάλνι, Νικόλαος Γκαζέας, επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger και η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί το Σάββατο. Ο δικηγόρος είπε ότι είδε πλάνα από μια ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης και ότι ο Ναβάλνι φαινόταν «όπως συνήθως σε καλή κατάσταση, έκανε ισχυρή εντύπωση».

Εξάλλου, ένας από τους συμβούλους του αντιφρονούντα, ο Λεονίντ Σαλαβιόφ, είπε ότι ένας εκ των συνηγόρων του μπόρεσε να τον δει την Τετάρτη και «όλα ήταν φυσιολογικά». Ο Ναβάλνι εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών σε μια απομονωμένη φυλακή της Αρκτικής.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση