Μια ολόκληρη πόλη ψάχνει απεγνωσμένα για υπάλληλο: Ο παχυλός μισθός που δεν είναι αρκετός για να επιβιώσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 15:42 Μια ολόκληρη πόλη ψάχνει απεγνωσμένα για υπάλληλο: Ο παχυλός μισθός που δεν είναι αρκετός για να επιβιώσεις

Η πόλη αντιμετωπίζει σημαντική πρόκληση, καθώς δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να συμπληρώσει μια κρίσιμη θέση εργασίας, παρά το γεγονός ότι ο μισθός που προσφέρει είναι αρκετά υψηλός.

Στη γραφική χιονοδρομική πόλη Steamboat Springs του Κολοράντο, που βρίσκεται μέσα στα μαγευτικά βουνά και φιλοξενεί το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο Steamboat, έχει προκύψει ένα ιδιότυπο δίλημμα. Η πόλη αντιμετωπίζει σημαντική πρόκληση, καθώς δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να συμπληρώσει μια κρίσιμη θέση εργασίας, παρά το γεγονός ότι ο μισθός που προσφέρει είναι πολύ υψηλότερος από τον εθνικό μέσο όρο. Ο εν λόγω ρόλος, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και διαχείρισης κινδύνων, συνοδεύεται από έναν προσοδοφόρο μισθό που αγγίζει τα 160.000 ευρώ. Ωστόσο, παραδόξως, αυτό το σημαντικό οικονομικό κίνητρο δεν ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει έναν υποψήφιο.

Η ρίζα του προβλήματος δεν έγκειται στην ίδια τη θέση εργασίας, αλλά στην εκτίναξη του κόστους ζωής που έχει καταλάβει το Steamboat Springs, ιδιαίτερα μετά την πανδημία του κορονοϊού. Η πανδημία μεταμόρφωσε δραστικά την αγορά κατοικίας σε πολλές περιοχές, με την πόλη αυτή του σκι να μην αποτελεί εξαίρεση. Ο δήμαρχος της πόλης Gary Suiter τόνισε τις δυσκολίες της πόλης να στελεχώσει αυτόν τον ζωτικό ρόλο, σημειώνοντας ότι δύο δυνητικοί υποψήφιοι έχουν ήδη αρνηθεί την προσφορά. Ο λόγος; Ακόμη και με μισθό 160.000 ευρώ, το κόστος εξασφάλισης κατοικίας είναι απαγορευτικό.

Η Loryn Duke, διευθύντρια επικοινωνίας του χιονοδρομικού κέντρου Steamboat, επεσήμανε μια σημαντική αλλαγή στη δυναμική της στέγασης εντός της πόλης. Παραδοσιακά, τα σπίτια διατίθεντο για τους υπαλλήλους του θέρετρου και άλλους βασικούς εργαζόμενους, όπως αυτούς που εργάζονταν στην υγειονομική περίθαλψη και τη φιλοξενία, διασφαλίζοντας ότι εκείνοι που κρατούσαν την πόλη σε λειτουργία μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να ζουν εκεί. Τώρα, ωστόσο, το τοπίο έχει αλλάξει δραματικά. Τα σπίτια επαναχρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για καταλύματα φιλοξενουμένων και τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούνται για τη στέγαση των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας την οξεία έλλειψη προσιτών χώρων διαβίωσης για τους μόνιμους κατοίκους.

Οι τοπικές τάσεις στην αγορά ακινήτων επιδεινώνουν περαιτέρω το ζήτημα. Ο Jon Wade, μεσίτης στην περιοχή, ανέφερε στο NBC ότι από το 2020 οι πωλήσεις ακινήτων έχουν αυξηθεί κατά 64%. Αυτή η εκτίναξη των τιμών έχει κάνει ακόμη και τα μέτρια διαμερίσματα να φτάνουν την ιλιγγιώδη τιμή του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Κατά συνέπεια, τα άτομα που κερδίζουν έως και 200.000 ευρώ ετησίως βρίσκονται εκτός της αγοράς ακινήτων, μια εκπληκτική απόδειξη του διογκωμένου κόστους ζωής που χαρακτηρίζει πλέον αυτή τη χιονοδρομική πόλη.

Η τρέχουσα κρίση στέγασης δεν επηρεάζει μόνο την ικανότητα της πόλης να προσελκύει και να διατηρεί βασικούς εργαζόμενους, αλλά απειλεί επίσης τον ίδιο τον ιστό της κοινότητας που κάνει το Steamboat Springs ένα μοναδικό και ζωντανό μέρος για να ζει και να επισκέπτεται κανείς.

Πηγή: Insider

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση