Υεμένη: Δύο νεκροί και 6 τραυματίες από το πυραυλικό χτύπημα των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «True Confidence»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 20:51 Υεμένη: Δύο νεκροί και 6 τραυματίες από το πυραυλικό χτύπημα των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «True Confidence»

Τουλάχιστον δύο ναυτικοί σκοτώθηκαν από την πυραυλική επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στο «True Confidence», στον Κόλπο του Άντεν, όπως ανέφερε το πλήρωμά του και επιβεβαίωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος. Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο.

Οι δύο ναυτικοί του «True Confidernce» είναι τα πρώτα θύματα αφότου οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων ανοιχτά της Υεμένης, τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Από το πυραυλικό χτύπημα που εξαπέλυσαν οι αντάρτες στο ελληνόκτητο, σύμφωνα με το Reuters, φορτηγό πλοίο «True Confidence», άλλοι έξι ναυτικοί του τραυματίστηκαν. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το σκάφος, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 23 άτομα, 20 ναυτικοί και τρεις ένοπλοι φρουροί. Οι 15 από αυτούς κατάγονταν από τις Φιλιππίνες, τέσσερις από το Βιετνάμ, δύο από τη Σρι Λάνκα, ένας από την Ινδία και ένας από το Νεπάλ.

Λίγο νωρίτερα οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη, αναφέροντας ότι έπληξαν το «True Confidence» με πυραύλους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

«Η επιχείρηση έγινε αφού το πλήρωμα αγνόησε τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι, ο Γιαχία Σαρέα, σε ομιλία του στην τηλεόραση.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση