Έχει 105 ορόφους αλλά δεν μένει κανείς: To μεγαλύτερο εγκαταλελειμμένο κτίριο στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 11:24 Έχει 105 ορόφους αλλά δεν μένει κανείς: To μεγαλύτερο εγκαταλελειμμένο κτίριο στον κόσμο

Το ξενοδοχείο Ryugyong βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα και έχει ύψος 330 μέτρα.

Έχουμε ακούσει για διάφορα περίεργα κτίρια στον πλανήτη. Υπάρχει, όμως, ένα που κόστισε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να φτιαχτεί, έχει ύψος 330 μέτρα, αλλά δεν έχει μένει κανείς σε αυτό. Μιλάμε για το ξενοδοχείο Ryugyong, το οποίο βρίσκεται στην Πιονγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο μυστηριώδη κτίρια στον κόσμο. Έχει έκταση 360.000 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει 105 ορόφους. Με λίγα λόγια, θα μπορούσε να μείνει εκεί μια μικρή πόλη. Ωστόσο, αν και είναι το ψηλότερο κτίριο στη Βόρεια Κορέα και έχει χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο εξουσίας, έχει κερδίσει μερικά μη κολακευτικά παρατσούκλια, όπως το «Ξενοδοχείο του Θανάτου» ή το «Ξενοδοχείο Φάντασμα».

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας άρχισε να το χτίζει ως συμβολική απάντηση, εν μέσω Ψυχρού Πολέμου, στα φιλοδυτικά κτίρια στη Σιγκαπούρη. Στη συνέχεια όμως, λόγω της τεράστιας δομής και του πολύ υψηλού κόστους, εγκαταλείφθηκε. Συνολικά δαπανήθηκαν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί, ένα νούμερο τεράστιο, ιδιαίτερα για μια πολύ φτωχή χώρα, όπως η Βόρεια Κορέα, όπου πολλοί πολίτες δεν έχουν καν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες.

Τα δομικά προβλήματα φαινόταν να είναι πολλά και το 2007 όλα έδειχναν ότι το κτίριο θα παρέμενε για πάντα μια μεγάλη πυραμίδα από σκυρόδεμα και μέταλλο εντελώς άδεια και ακατοίκητη. Bέβαια, το 2008 η πολυεθνική Orascom, με έδρα την Αίγυπτο, άρχισε να το εργάζεται ξανά, με στόχο την ολοκλήρωσή του. Μπήκαν παράθυρα, αλλά και κεραίες, ενώ ανακοινώθηκε πως το 2013 το ξενοδοχείο θα άνοιγε κανονικά με τη διαχείρισή του να αναλαμβάνει ο όμιλος Kempinski.

Κάτι τέτοιο, όμως, δε συνέβη. Η Kempinski «έφυγε» από το πρότζεκτ και μέχρι σήμερα το Ryugyong παραμένει άδειο.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση