Κέιτ Μίντλετον: Κατεπείγουσα έρευνα από την κλινική - Προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ιατρικά της αρχεία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 09:44 Κέιτ Μίντλετον: Κατεπείγουσα έρευνα από την κλινική - Προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ιατρικά της αρχεία

Εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η κλινική του Λονδίνου, The London Clinic, όπου έγινε η χειρουργική επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον μετά την πληροφορία ότι τουλάχιστον ένα μέλος από το προσωπικό του προσπάθησε να παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο και να αποκτήσει πρόσβαση στο φάκελό της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mirror που επικαλείται το BBC, το προσωπικό της κλινικής του Λονδίνου -που χρησιμοποιείται συχνά από τη βασιλική οικογένεια «προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στις ιδιωτικές ιατρικές αναφορές της Κέιτ Μίντλετον». 

Το Γραφείο Επιτρόπων Πληροφοριών (ICO) επιβεβαίωσε ότι έλαβε μια «αναφορά παραβίασης» και διεξάγει έρευνες. Σύμφωνα με τη Mirror, «τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού λέγεται ότι πιάστηκε να προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση» στις ιατρικές σημειώσεις της πριγκίπισσας.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα στην ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, η οποία έχει περιθάλψει τόσο την πριγκίπισσα της Ουαλίας όσο και τον βασιλιά Κάρολο τους τελευταίους μήνες.

Η Κέιτ υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα για μια άγνωστη μέχρι στιγμής πάθηση τον Ιανουάριο και έχει αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντα όσο αναρρώνει.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της Mirror, εκπρόσωπος του ICO δήλωσε ότι «μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι λάβαμε μια αναφορά παραβίασης και αξιολογούμε τις παρεχόμενες πληροφορίες». Η ICO εποπτεύει τη χρήση των κανονισμών για την προστασία των δεδομένων και την ελευθερία της πληροφόρησης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το BBC News δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς της Mirror, οι οποίοι δημοσιεύθηκαν αργά την Τρίτη. Εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την κλινική». 

Οι ισχυρισμοί έρχονται μετά από ένα καταιγισμό διαδικτυακών εικασιών και θεωριών συνωμοσίας σχετικά με την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας κατά τη διάρκεια της απουσίας της από τις δημόσιες υποχρεώσεις της.

Η Κέιτ Μίντλετον ζήτησε επίσης συγγνώμη αφότου προέκυψε ότι μια φωτογραφία της για την Ημέρα της Μητέρας με τα τρία παιδιά της είχε υποστεί επεξεργασία, ένα περιστατικό που τροφοδότησε περαιτέρω φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πριγκίπισσα πέρασε σχεδόν δύο εβδομάδες στην κλινική του Λονδίνου και το Παλάτι του Κένσινγκτον είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα αναρρώσει μέχρι μετά το Πάσχα.

Τη Δευτέρα, η Sun δημοσίευσε μια φωτογραφία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ να ψωνίζουν στο Γουίνδσορ, την πρώτη τους δημόσια έξοδο μετά τα Χριστούγεννα.

Με πληροφορίες από BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση