Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο βρίσκεται στη Γκουτζαράτ: Το εξωπραγματικό ποσό που δαπανήθηκε για την κατασκευή του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 20:56 Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο βρίσκεται στη Γκουτζαράτ: Το εξωπραγματικό ποσό που δαπανήθηκε για την κατασκευή του

Το Άγαλμα της Ενότητας είναι ένα κολοσσιαίο χάλκινο άγαλμα του Ινδού πολιτικού ηγέτη Sardar Vallabhbhai Patel.

Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο αποκαλύπτεται στην πολιτεία του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Το "Άγαλμα της Ενότητας" είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη και έχει ύψος 240 μέτρα. Κόστισε περίπου 330 εκατομμύρια λίρες και χρησιμοποιήθηκαν 700 τόνοι σιδήρου.

Χτισμένο σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Γκουτζαράτ, μόνο η βάση του αγάλματος έχει ύψος 58 μέτρα. Αλλά το άγαλμα που απεικονίζει θα είναι άγνωστο σε πολλούς εκτός της χώρας.

Αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στις 31 Οκτωβρίου 2018 και κατασκευάστηκε για να τιμήσει τον Πατέλ, μια σημαντική προσωπικότητα στον αγώνα της Ινδίας για ανεξαρτησία και τον πρώτο αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της ανεξάρτητης Ινδίας. Το άγαλμα έχει γίνει έκτοτε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και σύμβολο της εθνικής ενότητας.

Το Άγαλμα της Ενότητας βρίσκεται στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ, και συγκεκριμένα στην περιοχή Narmada. Βρίσκεται κοντά στο φράγμα Sardar Sarovar στον ποταμό Narmada, στην περιοχή Kevadiya Colony.

Mετά την ολοκλήρωσή του το 2018, το Άγαλμα της Ενότητας της Ινδίας έγινε το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο.

πηγή: gazzetta.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση