Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Αυτοί είναι οι δύο από τους 4 υπόπτους -Στο δικαστήριο με μαυρισμένα μάτια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 23:29 Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Αυτοί είναι οι δύο από τους 4 υπόπτους -Στο δικαστήριο με μαυρισμένα μάτια

Οι δύο πρώτοι ύποπτοι της επίθεσης στη Μόσχα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι σε τρομοκρατική ενέργεια, οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου της ρωσικής πρωτεύουσας, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει για την προφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι δύο ύποπτοι κατηγορούνται για "τρομοκρατία" και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το περιφερειακό δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας απήγγειλε κατηγορίες στους δύο υπόπτους για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών την Παρασκευή σε τρομοκρατική ενέργεια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Αυτοί είναι οι δύο από τους 4 υπόπτους που συνελήφθησαν για την επίθεση στη Μόσχα

Το δικαστήριο κατονόμασε τους υπόπτους ως Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη 11 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις δράστες, σε σχέση με την επίθεση αυτή. Νωρίτερα, σε βίντεο φάνηκε η μεταφορά τους, με δεμένα μάτια, στον ανακριτή.

Δικαστήριο αποφασίζει την προφυλάκιση για δύο μήνες του πρώτου υπόπτου της επίθεσης εν αναμονή της δίκης

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι στη Μόσχα απεφάνθη ότι ο πρώτος ύποπτος για την πολύνεκρη επίθεση στη αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall πρέπει να τεθεί υπό κράτηση τουλάχιστον για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το δικαστήριο.

Οι ρωσικές αρχές έχουν αναφέρει ότι κρατούνται 11 άτομα, ανάμεσά τους τέσσερις ένοπλοι που διέφυγαν από την αίθουσα συναυλιών και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Μπριάνσκ, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Αυτός ο πρώτος φερόμενος ως δράστης τέθηκε υπό κράτηση έως τις 22 Μαΐου -περίοδος που μπορεί να παραταθεί εν αναμονή της δίκης του για "τρομοκρατία", ανακοίνωσε το δικαστήριο του Μπασμάνι.

Ο ύποπτος που φέρεται να είναι γεννημένος στο Τατζικιστάν "παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του".

Προφυλακίζεται για δύο μήνες και ο δεύτερος ύποπτος της επίθεσης, εν αναμονή της δίκης

Λίγο αργότερα, το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι απεφάνθη ότι και ο δεύτερος ύποπτος για την επίθεση πρέπει να τεθεί υπό κράτηση τουλάχιστον για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης, έως τις 22 Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Ο ύποπτος, Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα, ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, κατά τις πληροφορίες αυτές.

Μακελειό στη Μόσχα: Στους 137 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση, 3 είναι παιδιά

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, από την επίθεση στη Μόσχα έχουν σκοτωθεί 137 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ενώ υπάρχουν φόβοι για αύξηση του αριθμού.

Ως τώρα, έχουν ταυτοποιηθεί 62 σοροί από τους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα.

Παιδιά οι τρεις νεκροί από την επίθεση στη Μόσχα, έχουν ταυτοποιηθεί 62 σοροί

«Η ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Έως αυτή τη στιγμή, τα πτώματα 137 ανθρώπων, μεταξύ αυτών τρία παιδιά, βρέθηκαν στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης», ανέφερε η Ερευνητική Επιτροπή σε δελτίο τύπου.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας στο σημείο όπου οι τρομοκράτες «γάζωσαν» αθώους ανθρώπους εν ψυχρώ, ενώ εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή πάνω από 100 άτομα που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των ενόπλων.

Ζητούν την επαναφορά της θανατικής ποινής στη Ρωσία μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Υψηλόβαθμα μέλη του καθεστώτος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησαν από τη χώρα να επαναφέρει τη θανατική ποινή μετά την επίθεση της Παρασκευής σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας.

Οι επικριτές έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το αίτημα αυτό, μεταξύ άλλων λόγω της ευρείας χρήσης από τη Ρωσία αντιτρομοκρατικών και αντιεξτρεμιστικών νόμων για τη στοχοποίηση αντιπάλων του Κρεμλίνου και υποστηρικτών της Ουκρανίας.

Η Ρωσία εφαρμόζει μορατόριουμ στη θανατική ποινή από τη δεκαετία του 1990, αλλά οι εκκλήσεις στο στρατόπεδο Πούτιν να το άρει αυξάνονται μετά την πιο θανατηφόρα επίθεση στη χώρα εδώ και δύο δεκαετίες.

«Τώρα τίθενται πολλά ερωτήματα σχετικά με τη θανατική ποινή», δήλωσε το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Βασίλιεφ, επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του κοινοβουλίου.

«Το θέμα αυτό θα επεξεργαστεί σίγουρα βαθιά, επαγγελματικά και ουσιαστικά. Θα ληφθεί μια απόφαση που θα ανταποκρίνεται στις διαθέσεις και τις προσδοκίες της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Βασίλιεφ.

«Είναι απαραίτητο να επανέλθει η θανατική ποινή όταν πρόκειται για τρομοκρατία και δολοφονίες», δήλωσε το Σάββατο ο Yury Afonin, αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής ασφάλειας της Κρατικής Δούμας.

Ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, νυν αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν -δύο στενοί σύμμαχοι του Πούτιν- κάλεσαν επίσης να «καταστραφούν» οι τρομοκράτες μετά την επίθεση.

«Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν μόνο την τρομοκρατία των αντιποίνων… θάνατο για τον θάνατο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ την Παρασκευή.

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση