Ο Τζούλιαν Ασάνζ μπορεί να προσφύγει κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 13:52 Ο Τζούλιαν Ασάνζ μπορεί να προσφύγει κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ (φωτο Reuters)

Την άδεια από βρετανικό δικαστήριο (High Court) να προσφύγει κατά της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες έλαβε σήμερα (26.03.2024) στο Λονδίνο ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Το δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ μπορεί να συνεχίσει την προσφυγή κατά της έκδοσής του σε νέα πλήρη ακροαματική συνεδρίαση, εκτός αν οι Ηνωμένες Πολιτείες παράσχουν «ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις» για το αν μπορεί να επικαλεσθεί την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ και για το αν ενδέχεται να απειληθεί με τη θανατική ποινή.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση